Cum să nu rămâi blocată într-o relaţie care nu există

Iubirea este un sentiment minunat, dar anume iubirea te poate arunca în abisul experienţelor, obligându-te să înduri durerea şi să pierzi simţul realităţii. Uneori, nu este deloc uşor să păstrezi relaţia pe care o ai, mai ales este foarte greu să ieşi din această relaţie. Dar cel mai tare suferă persoana care se implică trup şi suflet în această relaţie, care vrea să o păstreze cu orice preţ.

Ce se întâmplă?

Toată responsabilitatea o ia asupra sa doar persoana care se implică în acestă relaţie, care lucrează asupra sa şi vrea să devină mai bună. Partenerul, la rândul său, nu îşi acceptă partea sa de responsabilitate şi continuă să se comporte la fel ca până atunci. Purtându-se ignorant, el poate chiar să aducă cuvinte jignitoare acestei persoane. Această situaţie nu are cum să dureze mult. Va provoca doar revoltă din partea partenerului sau el va deveni o jertfă.

Cum să te salvezi de emoţii distructive şi să nu te simţi victimă? Oricât de mult ai vrea să treci cu vederea anumite lucruri care nu te aranjează într-o relaţie, ar trebui mai întâi să te întrebi dacă eşti pregătită să continui această relaţie chiar şi dacă nu eşti tocmai fericită în ea. Dar trebuie să mai ştii că de răspunsul tău depinde schimbarea comportamentului partenerului. Dacă, desigur, şi lui îi pasă de această relaţie.

Dar fii gata să accepţi că aceste schimbări ar putea să nu se întâmple. Ca să înţelegi cât de mult îi pasă partenerului de relaţia voastră şi cât de tare se implică pentru ca relaţia să meargă, trebuie să adoptaţi acorduri comune, să stabiliţi reguli care să facă ordine în relaţia voastră. Dacă ai înţeles că partenerul nu este pregătit sau nu este de acord să respecte aceste reguli, atunci va trebui să constaţi că această relaţie nu are cum să evolueze mai departe.

De ce?

1. Relaţiile sunt obligaţiile voluntare faţă de un partener, contribuţia a două persoane, dar nu un joc de o persoană.

2. Relaţiile se construiesc pe respectarea reciprocă a ambilor parteneri. Dacă nu este respect, nu este nici relaţie.

3. Relaţiile nu se bazează pe ignoranţă, pe indiferenţă, pe absenţa regulilor.

Este nevoie de curaj ca să recunoşti că nu există o relaţie între voi, dacă lipseşte buna înţelegere, respectul şi obligaţiile reciproce. Anume tu îi permiţi partenerului să se comporte atât de indiferent cu tine, aşa că fă o pauză şi observă, analizează emoţiile voastre. Ambii vedeţi care sunt dificultăţile pe care le aveţi în relaţie. Ce trebuie să omiteţi şi ce trebuie să adăugaţi ca relaţia voastră să meargă. Responsabilitatea ta nu este cea de a-ţi reeduca partenerul, dar de a decide împreună ce este admisibil şi ce nu în relaţia pe care o aveţi împreună.

Este timpul ca partenerul să înţeleagă că el este responsabilul de salvarea sa, a emoţiilor sale şi a sentimentelor. Nu trebuie să vă
comparaţi viaţa proprie cu viaţa altor oameni. Faceţi împreună planuri noi, gândiţi pozitiv şi totul va reveni la normal: sentimentele, gândurile, relaţia.

Sursa :