fb

Cum să nu mai suferi din cauza problemelor mici

Te-ai gândit vreodată la rezolvarea problemelor tale? Nu prea cred. Majoritatea oamenilor  preferă să se gândească mai mult la probleme decât la rezolvarea lor.

Ne place să ne complicăm și să suferim. Chiar și cea mai mică problemă noi o putem complica într-atât încât credem că nu o vom rezolva niciodată. Dorești să încetezi să-ți mai complici viața? Mai întâi pune-ți câteva întrebări:

1. Cât timp această tulburare îmi va afecta viața? Ceea ce te deranjează azi, te va deranja și peste două zile, peste o săptamână, peste o lună, peste un an? Poate asta e un fleac pe care-l vei uita în câteva zile? Dacă mintea ta este ocupată cu fel de fel de nimicuri, fă-ți regulă în gânduri. Ocupă-te de lucruri mai serioase.

2. Ce se va întâmpla în cel mai rău caz? Gândește-te la cea mai proasta iesire din situație. Pur și simplu: „Vai, clinentul meu va găsi o greseală în acte, iar șeful mă va certa.” Imaginează-ți  situația reală: Clientul a găsit eroarea, șeful ți-a făcut observație și ai achitat o mică amendă.

Ți-ai corectat greșeala, continuă-ți viața. Chiar e atât de greu? Ce se va întâmpla dacă nu-ți vei mai face griji? Nu te vei îmbolnăvi și nu vei mai fi stresată. Crede-mă, nimeni nu va putea să-ți întoarcă sănătatea.

3. Depinde de mine rezultatul? Dacă nu poți influența situația, calmează-te și împacă-te cu această idee. Nimănui nu-i va fi mai ușor dacă tu vei suferi. Fă-ți regulă în gânduri. Mergi la sală sau cu prietenii la munte, învață o limbă străină, citește o carte bună. Eforturile fizice, dar și cele intelectuale te vor ajuta să uiți de neplăcerile din viața ta.

4. Am oare termen de valabilitate? Cât timp te decizi, indiferent de situație? Atunci când te afli într-o situație mai puțin dificilă e de dorit să iei decizii în 5 minute. Îți ajunge timp să meditezi asupra faptei. Dacă situația este mai complicată, oferă-ți 1-3 zile pentru a medita supra celor întâmplate. În acest timp vei reuși să iei o decizie. Daca vei continua să gândești prea mult, te vei stresa și nu vei fi în stare să iei vreo hotărâre.

5. Trăiesc cu prezentul sau nu? Dacă permanent îți faci griji de ceea ce se poate întâmpla în viitor, atunci  nu prea cred că ai putea să te bucuri de prezent. Iar dacă în viitor nu se va întâmpla ceea ce ai intuit? Reiese că ai pierdut timp, gândind la lucruri fără sens. Trăiește ziua de azi și fă ceea ce-ți place.

6. Prietenii mei pot să ma ajute? Spune cine-ți sunt prietenii tăi și îți voi spune cine ești tu. Sper că în jurul tău sunt oameni de la care ai ce învăța. Înconjoară-te cu oameni de calitate. Ei niciodată nu se complică, nu gândesc prea mult, pur și simplu trăiesc și acceptă viața așa cum este ea. Poate că aceasta e adevărata fericire?

Source :

trulylove