Cum să iubeşti femeia care a trecut prin iad

O femeie care a trecut prin iad şi s-a întors înapoi, nu este prea uşor de iubit. Mulţi au încercat să o facă, dar nu le-a reuşit. Bărbaţii slabi nu ar trebui să încerce să-i câştige inima, pentru că acest lucru necesită mai multă răbdare, putere, perseverenţă, stabilitate, determinare şi iubire, adică mult mai multe decât îşi poate cineva imagina. Pentru că o femeie care a trecut prin încercări groaznice, va încerca să îndepărteze pe oricine de lângă ea. Îi va testa întâi puterea şi va vedea dacă bărbatul care vrea să fie lângă ea este pregătit să suporte furtuna. 

Femeia care a suferit, este la fel de imprevizibilă ca vremea de afară şi se poate foarte repede transforma într-un uragan care mătură totul din calea sa, sau poate fi un soare luminos care iese de după nori. 

Ea este plină de contradicţii şi arată ca pendulul unui ceas, oscilând între frica de suferinţă şi bucuria de a fi fericită. Dar, cum ea nu s-ar simţi, ea vrea ca bărbatul puternic şi iubit să fie lângă ea, să îi mângâie părul şi să îi sărute fruntea…

Chiar dacă mâine ea va cere spaţiu, independenţă şi singurătate. 

Situaţiile noi, oamenii şi experienţele noi o fac să se îngrijoreze. Va fi disperată, dar şi speriată, ca un copil mic pierdut într-o lume mare. Uneori, va înţelege că trebuie să fie foarte curajoasă ca să demonstreze că are tot ce îi trebuie. Alteori, va avea nevoie de un bărbat care să o ţină strâns de mână. În alte dăţi, nici ea nu va şti de ce are nevoie, şi atunci bărbatul ei va trebui să fie cel care să fie acolo, lângă ea. 

Ea trăieşte cu frica că nimic nu este suficient. Ei îi este ruşine să fie ea însăşi, fiindcă niciodată nu a mai fost aşa. Uneori, ea va fi fericită, cu sclipiri în ochi şi cu zâmbetul pe faţă. Dar, uneori, îşi va aduce aminte de trecut, şi atunci îi va fi foarte greu. Ea mereu va iubi cu atenţie, cu prudenţă, pentru că nu mai crede că iubirea poate fi şi sinceră. Nu va şti dacă mai poate avea încredere în dragoste şi o parte din sufletul ei va fi închis, acea parte pe care a lipit-o din bucăţi după ce a fost distrus. Ea va încerca să submineze relaţia nouă pe care o are, va căuta să o distrugă, să plece ea prima, de frica de a nu mai fi rănită, ş atunci va încerca să rănească ea mai întâi. 

Lipsa controlului o sperie.

Niciodată un bărbat nu trebuie să o facă să se simtă neputincioasă, prinsă în lanţuri, întemniţată. Nu trebuie să îi fie tăiate aripile, pentru că dacă va avea libertatea să zboare, mereu se va întoarce la cel care i-a oferit această libertate. 

Când e doar ploaie, iubeşte-o!

Când se transformă în fulgere şi tunet, iubeşte-o!

Când se întoarce spre tine, iubeşte-o!

Când te îndepărtează, iubeşte-o!

Când e curajoasă şi se luptă cu toată lumea, iubeşte-o!

Când îi este frică, dar nu îţi spune, iubeşte-o!

Când crede că nu e îndeajuns, iubeşte-o!

Când străluceşte de fericire, iubeşte-o!

Când simte că este aruncată în întuneric, iubeşte-o!

Când vrea să te iubească, iubeşte-o!

Când vrea să te rănească, iubeşte-o mai mult!

Iubeşte-o când este uşor şi iubeşte-o şi mai mult când este greu!

Iubeşte-o când înţelegi cât de greu i-a fost să se redescopere din nou!

Ea nu doar are nevoie de tine. Ea te-a ales! Pentru că, atunci când ea nu ştie cum să iubească, tu eşti acolo şi îi demonstrezi toată dragostea ta. 

Sursa :