Cum să îţi schimbi viaţa, numărând până la 3

Cel mai greu moment în a-ţi schimba viaţa este primul pas. Este începutul. Vine vremea când, pe neobservate, toate lucrurile bune încet-încet îşi fac apariţia în viaţa ta.

De câte ori ne-am spus că începem să ne schimbăm, începem o nouă etapă a vieţii noastre şi că vom face asta imediat? În fiecare zi ne tot vin idei şi gânduri despre ce schimbari ar putea avea loc şi cum să ne schimbăm obiceiurile. Începem să facem sport, să citim o carte motivaţională, să facem ordine în casă şi în gânduri…

Toate aceste lucruri le începem doar în gând... Sau în acea zi minunată care nu mai vine. Ne dorim să facem atât de multe, dar alte lucruri ne acaparează viaţa, alte gânduri ne macină, revin vechile obiceiuri şi ideile cele noi de care am fost aşa de entuziasmaţi rămân din nou pe planul doi.

Ştiţi de ce nu ne mai ţinem de schimbări şi de noile planuri? Nu din lene sau din lipsă de timp. Pur și simplu uităm.
Motivăm că am avut o zi încărcată, că am avut oaspeţi, că am avut multe de facut şi gândurile ne-au fost în altă parte. Asta se întâmplă deja de mult prea multe ori. Aşa că un bun punct de pornire ar fi să folosim ctactica număratului până la trei.

Sensul acesteia este foarte simplu și se asimilează foarte uşor. Se bazează pe proprietăţile principale ale psihicului nostru. Deşi în viaţă avem de trecut prin multe situaţii de stres, că ai uneori impresia că totul îţi iese din cap, totuşi principiile de bază ale raţiunii rămân aceleaşi.

Deci, iată despre ce anume e vorba. Fiecare dintre noi are anumite obiceiuri zilnice, elemente de rutină. Toaleta de dimineaţă şi cea de seară, spălatul pe dinţi, cafeaua servită, alergatul… fiecare îşi poate face lista obiceiurilor obişnuite. Este important să respectăm în mod regulat această rutină cel puţin jumătate de an. E mult mai uşor să adaugi un obicei la cel precedent.

Tactica Un-Doi-Trei anume asta şi face. Fiţi atenţi la semnificaţia sacră a numărului 3. Creierul nostru percepe cifra Trei ca pe un tot întreg. De aceea creierul nostru are nevoie de un sistem format din 3 acţiuni, care să fie percepute drept un tot întreg. De exemplu, aţi putea aduna într-o sistem activităţile de dimineaţă: te-ai spălat, ai băut un pahar
cu apă, ai alergat.

Fiecare îşi face propriul sistem, e ceva individual. Apoi îl realizează. Corpul va începe a funcţiona în conformitate cu aceste acţiuni. Până nu le va îndeplini, nu se va opri.

Cum să îţi formezi un nou sistem? Simplu. Elementul Unu trebuie să fie un obicei principal din rutina voastră. Elementul Doi este o acţiune pe care cel mai des o realizați după elementul Unu. Iar elementul Trei este anume acel obicei nou, pe care vreţi să îl includeţi în viata voastră. De exemplu: ascultarea de cărţi audio se îmbină perfect cu alergarea de dimineaţă. Sau învăţarea unei limbi străine.

Imediat cum veţi începe aceastăîmbinare, nu veţi mai ieşi din casă fără căști. Formarea şi consolidarea unui nou obicei durează ceva timp. Dacă aţi rezistat acestui termen, puteţi sta liniştit: obiceiul cel nou este format. Mult succes!

Sursa :