fb

Cum să îți dai seama după față ce boli ai: 5 stări specifice ale pielii

Unii medici competenți sunt în stare să pună o diagnoză doar privind timp de câteva secunde o persoană. Unele simptome devin vizibile datorită stării pielii, pentru că ea reacționează imediat la schimbările care au loc în organism.

Acest articol te va ajuta să fii în stare să depistezi unele dereglări care au loc în organismul tău, pentru a putea împiedica dezvoltarea și răspândirea bolii. În acest sens, vei fi capabil să efectuezi o profilaxie adecvată.

Pielea poate semnala deficiențele specifice anumitor organe.

1. Coșuri abundente în partea de jos a feței indică o disfuncționalitate a sistemului endocrin și a unui dezechilibru hormonal.

2. Punctele negre și coșurile în zona T semnalează probleme ale sistemului digestiv.

3. Apariția unor pete pigmentate pe față se datorează acumulării de toxine în organism și a funcționării incorecte a ficatului. O pigmentație pronunțată poate deveni un semn de alertă și necesită adresarea cât mai curând unui medic.

4. Pungile sub ochi sunt caracteristice persoanelor  care au probleme cu sistemul cardiac și cel urinar.

5. Coșurile mari pe nas și în jurul nasului indică o disfuncționalitate a pancreasului.

Depistarea anumitor simptome nu înlocuiește tratarea bolilor, mai ales că există posibilitatea de a te diagnostica eronat. Este recomandat să te adresezi unui medic, care este competent să te ghideze în tratament.

De multe ori, apariția bruscă a coșurilor este caracterizată de o explozie hormonală, specifică adolescenților. În acestă perioadă ele sunt cât de poate de firești.

Bolile nu se manifestă doar prin indicii la nivelul feței, de aceea trebuie să urmărești și unele simptome paralele.

Source :

iqformat