Cum să învăţăm să ne iubim şi să ne acceptăm pe noi înşine?

Adesea, ne gândim că suntem doar nişte indivizi de proastă calitate. De regulă, acest gen de atitudine apare în rezultatul criticii care vine din societate.

În acelaşi timp, mai suntem influenţaţi şi de obişnuinţa de a ne compara cu toţi oamenii care ne înconjoară şi de a ne autocritica. Cum atunci am putea să ne tratăm corect pe noi înşine?

Nu uitaţi că pe planeta pământ există peste 7 miliarde de oameni şi fiecare dintre ei este unic în felul său. De aia cum am putea spune că nu suntem la fel de buni ca ceilalţi, dacă nu putem compara ceea ce este diferit. Fiecare din doi este o individualitate şi împreună formăm un mozaic integru al societăţii. Aşa că nu uita: fără tine acest sistem nu ar fi împlinit.

Schimbă-ţi convingerile, dacă ele te încurcă să trăieşti din plin. Ţine minte – conştiinţa ta conduce o ,,armată” din trilioane de celule. Astfel, orice gând pesimist despre aspectul tău fizic sau sentimentele tale direcţionează această armată spre schimbarea negativă a realităţii tale.

Omul are capacitatea să progreseze în toate aspectele vieţii, dacă gândeşte în mod pozitiv. Crede-mă, indiferent de circumstanţele de care eşti presat, eşti capabil să-ţi îmbunătăţeşti viaţa!

Nu întotdeauna ne putem schimba și nu putem repara greşelile pe care le-am făcut până acum, dar putem schimba atitudinea şi viziunile noastre asupra lucrurilor. Le putem face mai optimiste, mai complexe şi mai corecte faţă de noi înşine.

Nu mai contează ceea ce s-a întâmplat ieri, totul se transformă într-o lecţie valoroasă pentru tine, care nu te va face o persoană rea. Nu uita niciodată de valoarea absolută, dar în acelaşi timp, relativă a momentului!

Viaţa e minunată. Astăzi este o zi nouă. Uite-te la tine însuţi cu o atitudine calmă şi satisfăcută. Acceptă-te şi iubeşte-te, gândindu-te la toate lucrurile prin care ai trecut cu demnitate până acum. Şi cel mai important, fii înţelegător faţă de gândurile, sentimentele şi corpul tău.

Ascultă-le şi atunci, în scurt timp, vei găsi armonia perfectă cu tine însuţi şi cu lumea înconjurătoare!