Cum să înțelegi că în relație ești unica lui sau există a treia persoană

Este firesc să cauți încredere și devotament în relație, să te asiguri că omul de alături nu te trădează și nu se folosește de sentimentele tale. Ce rost au cuvintele sincere și gesturile frumoase, dacă demnitatea ta este călcată în picioare?

Uitând de tine, iubind până la obsesie partenerul, acceptând un comportament indiferent, riști să ignori semnale importante, să te prefaci că totul este bine, pe când realitatea îți demonstrează că acest bărbat are pe altcineva.

Nu permite asemenea jocuri ieftine, manipulatoare și egoiste. Respectă-te și impune respect, nu uita de acele limite sănătoase care includ și păstrarea fidelității, a încrederii reciproce. Atitudinea lui îți poate oferi multe răspunsuri.

Atunci când există o altă femeie în viața lui, sinceritatea devine o iluzie. El este nevoit să vină cu tot felul de minciuni, să găsească tot felul de pretexte pentru a-și face timp și pentru ea, să îți ofere explicații false despre comportamentul său straniu.

Simți în interiorul tău că ceva nu este în regulă. Încerci să stai de vorbă cu el, să ceri răspunsuri potrivite. Însă, în locul unei discuții sincere și deschise, găsești un om panicat, deranjat de acest dialog, care nu găsește argumente solide.

Încearcă să închidă rapid subiectul, are o atitudine foarte defensivă, te acuză că inventezi lucruri, îți reproșează că te folosești de încrederea lui. Partenerul care nu are ce să ascundă pur și simplu ți-ar vorbi cu încredere și ar răspunde la toate întrebările.

El nu mai este la fel de prezent în relație

Îl surprinzi vorbind la telefon într-un mod afectuos și grijuliu. Îl întrebi ce se întâmplă și din nou nu știe ce să îți spună. Inventează pe loc o poveste incredibilă, despre o colegă care i-a cerut ajutorul, sau o rudă care i-a spus o noutate bună.

Vrei să îl crezi, vrei să păstrezi acel atașament emoțional. Până în momentul când își uită telefonul undeva prin casă, îl deschizi și descoperi mesaje, apeluri, informații despre întâlniri care s-au întâmplat de fiecare dată când îți spunea că este ocupat.

Dincolo de semne evidente, e vorba despre gesturile sale din fiecare zi, despre felul în care se implică în relație și vrea să contribuie la starea de bine a acesteia. E vorba despre timpul pe care îl petrece alături de tine.

Este firesc să compari o stare din trecut cu situația de acum. Este firesc să te întrebi ce se întâmplă. Petreceți foarte puțin timp împreună și atunci comunicarea este seacă, despre lucruri superficiale. Simți că este foarte secretos cu tine.

Ezită să te privească în ochi, să te ia de mână, îmbrățișările sunt ocazionale și lipsite de emoție. Fără să își dea seama îți poate vorbi despre acea femeie, cu mult entuziasm și pasisune, ba chiar te poate compara cu ea.

Dacă ai fi unica lui, dacă te-ar iubi din toată inima, nu ar exista scuze, pretexte, minciuni și comportamente defensive. Ar fi un bărbat asumat, îndrăgostit de tine, ai simți în fiecare zi această dragoste, afecțiune, încredere și deschidere.

© De Vorbă cu Tine