Cum să înţelegi că cineva nu te mai iubeşte

Ce este oare mai bine: să iubeşti şi să fii iubită sau să trăieşti cu el doar pentru că numai tu îl iubeşti şi crezi că asta este suficient? Cel mai bine este să scapi de iluzii şi îndoieli şi să construieşti o relaţie corectă. Sau să nu o construieşti deloc…

Ai început să ai îndoieli că persoana dragă nu te mai respectă. Este firesc ca aceste îndoieli să apară. Comunicaţi, petreceţi timp împreună, dar a apărut ceva care te face să te îndoieşti de dragostea sinceră sau de prietenia acestei persoane. Crezi că ai paranoia şi te îndoieşti de o persoană bună. Totuşi, aruncă o privire mai atentă, ascultă, urmăreşte.. Există semne inconfundabile pe care mintea ta le citeşte inconştient. Există semne prin care poţi ghici că cineva nu te place, că se comportă meschin, ascunzând adevărata intenţie. Acestea sunt nişte semne simple, trebuie doar să fii atent: 

Zgârcenia. Atucni când oferă ceva, mereu o face cu părere de rău. Este cineva lacom, care îşi ia doar ce este mai bun, iar ţie îţi dă dor resturile. Care economiseşte în privinţa ta: asta se vede prin cadourile pe care ţi le oferă, prin felul în care te serveşte cu ceva.

Subiecte negative. Această persoană mereu vorbeşte cu tine pe subiecte negative. De parcă ar vrea să te împingă spre amintiri care să te încarce de emoţii negative. Această persoană vorbeşte exact despre ceea ce îţi este greu să asculţi sau despre lucruri neplăcute.

Apropriere neplăcută.

Devine foarte dificil pentru tine să fii aproape de această persoană. Eşti mereu stresată şi tot încerci să te distanţezi emoţional şi fizic. Te îndepărtezi de această persoană, dar ea se preface a fi nedumerită de comportamentul tău. 

Complemente ascunse. Ele sunt foarte veninoase şi te fac să suferi, chiar dacă ar părea că încearcă să te laude. Mai ales când îţi punctează neajunsurile.

Zâmbet fals. Mereu observi din partea celui drag o privire neplăcută, rece. Te felicită pentru succes, dar zâmbetul îi joacă, ochii sunt reci, iar expresia feţei nu se potriveşte deloc cu ceea ce spune. 

Critică distructivă. După ce primeşti o critică din partea persoanei dragi, nu mai ai o dorinţă de a îmbunătăţi ceva, fiindcă te simţi o persoană slabă şi inutilă. Forţa şi inspiraţia ta s-au pierdut.

Glume iuţi. Cineva glumeşte pe seama ta. Dar glumele sunt ca o otravă, căci persoana care face aceste glume nu râde cu tine împreună, dar pe seama ta. Şi face acest lucru anume în prezenţa altora, iar tu eşti nevoită să râzi împreună cu ceilalţi, deşi aceste glume te dor.

Acestea sunt nişte semne foarte simple şi dacă observi că mai multe dintre ele se repetă sistematic, atunci temerile tale sunt corecte. Cineva nu te mai iubeşte. În suflet se acumulează sentimente negative şi, la un moment dat, ele vor izbucni asupra ta, din păcate. De aceea, niciodată nu îţi face iluzii deşarte. Lasă să plece din viaţa ta oamenii care nu ştiu să te preţuiască cu adevărat.

Sursa :