Cum să încetezi să atragi negativitatea și ura altor oameni – sfaturi care funcționează cu adevărat

Emoțiile, în mod special frica, furia, dezamăgirea – sunt energii. Mereu poți să atragi această energie negativă, răspândită de alți oameni. Chiar și fără să conștientizezi acest lucru.

Toți oamenii sunt bureți emoționali, însă nivelul de absorbție este diferit la fiecare. Unii pot să fie înconjurați de negativism, fără să simtă disconfort. Alții această conexiune s-ar putea sfârși mult mai grav.

Empatia este cea mai importantă în acest caz. Unii oameni, atacându-te, îți strică viața. Din punct de vedere energetic emoțiile negative pot avea următoarele motive:

1. Poți să simți durerea altuia ca fiind a ta.

2. Problemele „comune” devin ale tale.

În acest caz empatia poate fi motivul unei depresii severe. Încetează deci să atragi negativitatea și ura altor oameni. Iată cum o poți face. 

1. Vezi cât de mult te afectează empatia

Oamenii te numesc hipersensibil. Tu simți frica și neliniștea transmise de alți oameni. Această capacitate de a putea fi în pielea oamenilor nu este rea, dar trebuie să minimizezi influența acestora asupra ta. Încearcă să discuți doar cu oamenii care-ți plac.

Cei din jur pot să-ți rănească ușor emoțiile. Este important să știi să le controlezi.

2. Găsește sursa de îngrijorare

Întreabă-te ce simți: emoțiile tale sau pe ale altora? De unde a venit această emoție? De obicei frica nu apare în mintea unui om care empatizează.

3. Evită sursa de îngrijorare. Cu orice preț

Încearcă pentru început să vorbești la o distanță mai mare cu oamenii care nu-ți plac. Nu-ți fie teamă să superi pe cineva.

4. În orice situație – contrentrează-te pe respirație

Respirația este ceea ce leagă creierul tău de esența ta. Concentrează-te câteva minute pe respirație. Înspiră liniștea și expiră negativul. Te va ajuta să te simți mai bine în spațiu, să-ți curăți capul de emoții dificile.

5. Folosește-te de scut

Poți să foloseși orice formă de apărare. De fiecare dată când te afli printre oameni dificili, imaginează-ți că în aer zboară ceva, ce-ți oferă puteri.

6. Controlează supraîncărcarea emoțională

Învață să te pricepi la oameni, să le simți energiile. Fugi de cei care trasmit energie negativă. Convinge-te că nu depinzi de alți oameni.

7. Caută oameni pozitivi și situații pozitive

Sună un prieten bun. Mergi la o cafenea cu o colegă de care-ți place.

Speranța tot poate fi o sursă de energie. Ea îți crește dispoziția. Fii compătimitor nu doar față de cei din jur, dar și față de tine însuți.

8. Ieși în mijlocul naturii – chiar și dacă ești singur

Trebuie să ai un loc preferat, unde te încarci cu energie. Preferabil să fie în sânul naturii. Încearcă dimineța să faci o plimbare prin pădure. Simte arome, culori.

Ai propria metodă în confruntarea cu negativitatea și ura altor oameni? Spune-ne despre ea în comentarii.