„Cum să începi viața de la zero, după ce credeai că nu ai nici o șansă”

„Patru ani în urmă, într-o zi de miercuri, adunîndu-mi toată suferința la un loc am dorit să mă sinucid. Dar în clipa imediat următoare mi-am dat seama că acesta ar fi fost cel mai prostesc lucru săvârșit vreodată. Într-o fracțiune de secundă mi-a trecut prin față tot trecutul și atunci am conștientizat că femeia tristă și speriată de atunci nu eram eu.

Era doar o umbră aceea ce puteam fi. Și așa am început să-mi trăiesc viața cu adevărat. Nu ar fi avut nici o valoare concluziile pe care mi le-am făcut dacă nu le-aș fi împărtășit cu voi.

Ne naștem nu dintr-o pură coicidență sau dintr-o greșeală divină. Rupem tăcerea acestei lumi cu primul plânset, ca să ne facem auziți. Tot universul a contribuit la venirea noastră. Suntem prezenți aici cu condiția ca să lăsăm ceva în urma nostră, ceva măreț care să bucure inima și sufletul celor care ne înconjoară, care să schimbe vieți și destine. În interiorul meu trăiește iubirea, mintea mea are atât de multe idei care au nevoie de dezvoltare, care pot să ajute oameni și inclusiv pe mine. Iar o singură alegere greșită poate distruge totul.

Trebuie să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne controlăm gândurile și emoțiile și apoi să îndrăznim să cerem mai mult de la această lume. Până la urmă, totul e în mâinile noastre. De multe ori oamenii se plâng pe timp și pe alți oameni: îi acuză de propriile greșeli și de faptul că nu au reușit să facă mai nimic. Însă nu trebuie să aștepți prea mult ca să începi o nouă viață.

Viața se poate schimba doar atunci când simți cu adevărat această dorință, când  dorești să fii un om nou, într-o viață nouă. Omul din mine care s-a născut atunci, în acea zi de miercuri, avea prioritatea să trăiască prezentul. Am înțeles că lucrurile care contează cel mai mult nu sunt cele care au fost, dar cele ce urmează să vină și oamenii pe care i-am lăsat în urmă sunt doar suma iluziilor sau a minunilor care se întâmplă cu noi. În acea clipă am vrut mai mult de la mine. Am vrut să-mi demonstrez că suferința e doar o emoție trecătoare, iar regretele le poți compensa cu doze de fericire oferite constant și cu seninătate.

Crede-mă, șansa de a privi lucrurile mai pozitiv nu ți-o poate da nimeni în afară de tine. M-am debarasat de gândurile negative care mă însoțeau de când mă știu. Răbdarea, abilitatea de a fi mulțumită de ceea ce am acum au adus încrederea în mine, speranța că toate dorințele mele pot deveni o realitate frumoasă. Și acum, fericită fiind, știu singur că tot ce se întâmplă în viața noastră e cu un anumit motiv.”