fb

Cum să îmbătrânești frumos ca femeie? Șapte secrete de aur ale franțuzoaicelor!

Ştim bine că frumuseţea, atunci când suntem tinere – este meritul naturii, iar frumuseţea la bătrâneţe este rezultatul efortului depus de femeie.

Chiar în acest moment, când ştiţi bine că bătrâneţea este foarte departe de voi, puteţi depune efort ca să întâmpinați peste ani această vârstă cu graţie şi feminitate.

Scriitoarea de origine americană Rebecca Palletier a menţionat în una dintre cărţile sale că diferenţa dintre femeile de origine americană şi franțuzoaice este că americancele se dau bătute după 40 de ani, pe când franţuzoaicele continuă să trăiască din plin, chiar şi la 70 de ani.

Rebecca menţionează că atunci când s-a mutat în Franţa a rămas fascinată de numărul femeilor frumoase şi elegante de pe străzi. Aceste femei poartă, fără mustrări de conştiinţă, fuste mai sus de genunchi, chiar dacă pielea lor nu este deloc perfectă după standartele californiene.

Lor nu le este de frică de vârsta pe care o au, ele îşi poartă anii cu multă mândrie şi demnitate. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să îmbătrâniţi la fel de frumos:

Stilul de viaţă activ, chiar şi la o vârstă înaintată

În Franţa, stilul de viaţă activ este o parte a culturii naţionale şi nu are nimic de-a face cu iubirea cetăţenilor faţă de sport. Pentru ele contează anume petecerea productivă a timpului, care va contribui la dezvoltarea lor fizică şi spirituală.

Simţul umorului şi valoarea lui

Sarcasmul francez, faimos în toată lumea, le ajută pe franțuzoaice să nu-şi dramatizeze vârsta şi procesul de îmbătrânire. Ele tratează lucrurile mult mai lejer decât americancele, astfel păstrându-şi sănătatea spirituală.

Alimentaţia corectă

Cu toţii ştim despre pasiunea înflăcărată a francezilor față de mâncare, dar comparativ cu maniera de a se alimenta a americanilor, cea franceză este mult mai estetică şi mai rafinată. De aia porţiile mici, vinul şi compania plăcută a prietenilor sunt garanţia unui aspect fizic impresionant pentru franţuzoaice.

Odată cu trecerea vârstei, permiteţi-vă mai multe lucruri, nu mai puţine

Egoismul este o trăsătură comună pentru femeile de origine franceză. Credeţi-mă, asta e o calitate bună. Când copiii deja au crescut şi au grijile lor, este timpul să cheltuiţi banii doar pe voi, să călătoriţi şi să petreceţi timpul frumos.

O garderobă mică, dar calitativă

Chiar şi femeile care au probleme financiare îşi fac cumpărături după acelaşi sistem – calitatea e în primul rând.

Vîrsta nu e o boală şi nu necesită tratament

Femeile franceze niciodată nu vor investi bani în operaţii plastice, precum o fac, în mod regulat, americancele. Ele tratează ridurile ca un lucru firesc şi nici într-un caz nu-l consideră urât sau dezgustător.

Nu-ţi nega sexualitatea naturală

Viaţa e plină de pasiune şi nu trebuie să ne blocăm libido-ul. Erotismul nu este un lucru interzis după 40 de ani. Mai mult decât atât, el capătă un farmec specific. Aşa că savuraţi viața, oricând!

Source :

misstits.co