Cum să educi corect copilul, dacă vrei să ajungă bogat. 7 deprinderi pe care trebuie să le elimini

Fiecare părinte visează la un viitor bun pentru copilul său. Însă nu toți maturii știu cum să-și ajute copiii în atingerea scopurilor.

Autorul cărții ,,Deprinderile bogaților” Thomas Corley a ajuns la concluzia că toți copiii copiază întocmai comportamentul părinților.

Analizând comportamentul și caracterul a 177 de persoane bogate și a 233 sărace, el a dedus 7 deprinderi negative care creează impedimente creșterii personale a copilului.

  1. Pritenii toxici

Cercul de comunicare este extrem de important în viața copilului. Conform cercetărilor lui Corley, părinții înstăriți sunt foarte atenți la amicii copiilor.

  1. Lipsa lecturilor

63% dintre milionarii intervievați au recunoscut că de mici copii au fost impuși să citească cărți,

  1. Un mod nesănătos de viață

Majoritatea părinților de succes sunt precauți când vine vorba de o alimentație balansată și activitate fizică obligatorie.

Un mod sănătos de viață aduce numeroase beneficii, atât corpului, cât și minții.

  1. Utilizarea excesivă a gadget-urilor

Conform datelor Academiei de pediatrie, copii cu vârsta cuprinsă între 8 si 10 ani, petrec circa 8 ore în fața monitorului.

Timpul petrecut în spațiul media trebuie să fie limitat de către părinți.

  1. Lipsa activităților

80% dintre milionari, în copilărie, erau membri în numeroase cercuri extracurriculare. Acest lucru le-a oferit o gamă largă de domenii în care s-au manifestat ulterior. Totodată, abundența activităților ce presupune implicare inteligentă și emoțională a influențat pozitiv capacitățile cognitive ale copilului.

  1. Gândirea negativă

71% dintre părinții bogați, de mici copii au avut persoane care i-au încurajat și le-au permis să viseze. Drept rezultat, cei mai entuziasmați și motivați copiii au ajuns maturi de succes.

  1. Egoismul exagerat

Cu cât mai mult oferi – cu atât mai mult primești. Această lege este valabilă în toate sferele de activitate.

Copilul trebuie să fie învățat să ofere fără a aștepta ceva în schimb.

Asta ar însemna ca cei micuți să-și creeze deprinderea de a se implica în proces și de a-și oferi energia și timpul fără a aștepta o remunerare imediată.

Sursa :