fb

Cum să descoperi adevărata dragoste – Osho

Încearcă să descoperi iubirea. Inima ta e într-un somn adânc, este timpul să o trezești. Iar în momentul în care se va trezi vei fi cel mai fericit om. Fericirea e opera iubirii; nimic altceva nu te va face fericit, doar dragostea. Nu am fost învățați să iubim, ci am învățat să urâm, să luptăm. Ți s-a spus că lumea este dușmanul tău și este gata să te sufoce. Trebuie să lupți dacă dorești să supraviețuiești, să lupți prin toate mijloacele, cinstite și necinstite.

Dacă nu vei lupta, vei pierde. Cea mai bună apărare este atacul. Acesta este rezultatul minții. De aceea, în mod firesc, dragostea a încetat să mai existe. Inima nu e doar un mecanism fizic, dar și unul spiritual. Atunci când pulsează „iubire”, începi să trăiești cu adevărat. Trebuie să conștientizezi acest lucru. Cu cât mai coștient devii, cu atât mai mult vei simți iubirea.

Atunci când îl ții de mână pe omul drag, fii atent la felul cum îți sunt mâinile – calde sau reci.  Puteți să vă țineți de mână, dar să lipsească comunicarea, transferul de energie. Atunci când mâinile vă sunt reci, nu există nici o vibrație, nu faceți schimb de energii. Astfel devine un gest inutil și gol. De aceea, când vă țineți de mână, observați dacă energia curge prin venele voastre și ajutați orientarea acestei energii.  La început, va fi doar un exercițiu imaginar, dar energia urmează imaginația.

Imaginația creează rădăcini, ea conduce energia. Prin urmare, atunci când vă țineți de mână, țineți-vă în mod conștient și imaginați-vă că se produce schimbul de energie, iar mâinile vor devine mai calde si mai primitoare.Vei vedea o schimbare extraordinară. Când privești pe cineva, privește-l cu iubirie, deoarece ochii fără dragoste sunt ca niște pietre. Sunt reci și nu transmit nici o emoție.

De la început va fi doar imaginația ta, dar peste o lună vei vede a că totul se transformă în realitate. Când cei din jur vor fi în preajma ta, vor simți simți căldura și emoțiile pozitive pe care le degaji. Trebuie să-ți asumi un efort  –  începe să conștientizezi dragostea și să emani mai multă dragoste.

Osho