fb

Cum să descifrezi sfaturile pe care ți le oferă Universul!

Cu toate că întrebarea din titlu pare complicată, răspunsul este destul de simplu.

Răspunsul se ascunde în individualitatea fiecăruia dintre noi. În conștientizarea acestei individualități.

Sufletul este esența omului. Este legătura supremă creată între corp și Univers.

Corpul fizic este un obiect material, din acest motiv este lipsit de unele proprietăți ale spiritului. Corpului i se dă greu conștientizarea unor fenomene supranaturale, pe când sufletul le primește drept ceva adecvat și firesc.

Oamenii în trecut dețineau aptitudini pe care omul contemporan nu le posedă. Acest fapt se datorează conexiunii mai strânse dintre corp și suflet. Inteligența și încărcarea cognitivă sunt bariere în această relație. Cu cât mai dezvoltat este omul contemporan, cu atât mai fragilă devine această legătură lăuntrică.

Oamenii antici puteau să asculte natura și să contacteze cu aceasta la un nivel profund și intim.

Cu timpul, civilizația a ales o altă cale spre dezvoltare – calea progresului, importanța inteligenței cognitive și dezvoltarea tehnologiilor.

În mod paradoxal, creierul este un catalizator al progresului individual, cât și un factor de stagnare. Oare nu ai avut situații când îți doreai să faci un lucru oarecare, dar totodată te convingeai că nu ai nevoie de asta, că e prea riscant? Aici are loc contradicția dintre minte și spirit.

Sufletul nostru este un adevărat dar. Acțiunile și intențiile lui purced din cele mai pure și sacre interese. Anume din acest motiv trebuie să îi acordăm mai multă atenție.

Practicarea ”dialogului cu sufletul”

Există un ”exercițiu” foarte interesant care ne permite să întemeiem o discuție productivă cu spiritul.

Atunci când nu poți găsi răspunsul la o întrebare sau când ești măcinat de problemele care se năpustesc concomitent asupra ta, fă un pas în urmă. Creează un moment de intimitate absolută pentru a contacta cu sufletul tău.

Întreabă-ți sufletul tot ce te de deranjează, răspunsul care va urma îți va veni în șoaptă. Este esențial să îți ciulești urechile și simțurile pentru a-l prinde și pentru a-l descifra.

Mereu să ai încredere în vocea ta interioară. Sunt sigur că ai avut situații când ți-ai spus „știam că așa va fi!”. ”Eul” tău mereu cunoaște răspunsurile corecte.

Source :