Cum să depistezi la timp ,,ticălosul” în relație – despre manipulare și lipsă de iubire

Cuvântul ,,ticălos” a devenit unul universal. El descrie perfect un ansamblu de caracteristici negative deținute de un bărbat.

Însă oare poate fi depistat ,,ticălosul” la prima vedere? Poate fi evitată din start o relație toxică și dureroasă cu acesta?

Iată cum se manifestă un ,,ticălos” în relație:

Atunci când începe comunicarea mai apropiată, el este surprinzător de carismatic și gentilom. Un fel de macho independent, sexy, inteligent… irezistibil.

Te intrebi unde se asunde defectul? E în suflet, mai bine zis în absența acestuia. Un ,,ticălos” este și un actor înnăscut. El deține abilitatea excepțională de a imita emoții și sentimente.

O trăsătură specifică a ,,ticălosului” este faptul că el minte. Iar acest act, adesea lingușitor, se manifestă firesc și lax. „Ticălosul” este lipsit de sentimentul de vinovăție. El este bine cunoscut pentru manipulările emoționale frecvente.

Nu trebuie să îți faci părerea greșită precum că un ,,ticălos” nu suferă niciodată. Și el o face, doar că din cele mai egoiste motive. Cea mai mare tortură a unui ,,ticălos” este eșuarea planurilor sale meschine. Și anume atunci când el obține cu greu, sau nu obține deloc, ceea ce își dorește.

,,Ticălosul” este omul cuvintelor, nu și a faptelor. Îți va crea iluzia precum că te poți baza pe el, însă în situațiile de urgență se va face nevăzut și neauzit.

Sursa de plăcere a ,,ticălosului” este suferința altora. Anume din acest motiv este îndeosebi de dureros faptul că acești bărbați crează familii și pun în joc sentimentele altor oameni.

Oricine poate cădea în plasa bărbaților de acest tip.

În primul rând, din moment ce ai depistat că el este un „ticălos” – fugi! Nu trăi cu speranța că îl vei putea schimba.

Pasul doi, dacă totuși ai avut o experiență dureroasă cu un astfel de partener, asta nu înseamnă că toți partenerii ulteriori vor fi la fel.

Și nu îl ultimul rând, dacă observi că ai avut doar parteneri „ticăloși”, ar trebui să te întrebi pe tine de ce alegi acești bărbații și dacă ești gata să te schimbi tu însăți.