Cum să depășim ușor unele momente mai dificile din viața noastră

Zilele plictisitoare și parcă fără de sfârșit sunt o realitate din viața fiecăruia din noi. Orientarea oamenilor spre pesimism și toate gândurile sumbre și negative întunecă o clară judecată a minții multora.

În loc să tratăm toate aceste momente neașteptate din viața noastră cu teamă, uimire și groază, mai bine să învățăm cum să ne pregătim corect. Iată câteva sfaturi care ne vor ajuta să menținem o stare de spirit bună și pozitivă pe timp de pandemie:

1. Trezirea la ora obișnuită.

Trezirea când afară este încă întuneric este destul de neplăcută, dar creșterea timpului de somn nu va îmbunătăți starea noastră de spirit. Este foarte importantă respectarea regimului de somn, chiar dacă lucrăm de acasă și nu trebuie să mergem la birou cu mijloacele de transport în comun.

Trezirea târzie și somnul îndelung pot perturba întregul program de somn. Acest lucru va afecta negativ ceasul corpului care reglează orele de somn sau trezire și va duce la dezvoltarea insomniei. Un somn bun ne ajută să facem față tuturor stresurilor și ne creează o imunitate mai bună.

2. Lumina.

Primul lucru pe care trebuie să îl facem dimineața este să pornim lumina. Acest lucru îi va da creierului semnalul că este timpul să ne trezim. Lipsa luminii naturale în timpul sezonului rece este unul din principalele cauze ale bolii sezoniere – depresia.

Lumina are un efect pozitiv asupra psihicului. Sub influența luminii se activează serotonina, care reglează starea de spirit a omului. Câteva minute petrecute dimineața lângă lampa de terapie ne vor ajuta să scăpăm de bolile sezoniere.

3. Ieșirile la aer liber.

Activitățile în aer liber sunt mult mai sigure decât orice. Totul este despre fluxul de aer proaspăt, dar și despre distanța socială. Să învățăm să ne bucurăm de sezonul rece, ocupând timpul cu activități utile sănătății noastre.

4. Pregătirea casei.

Deoarece pe parcursul perioadei reci petrecem mai mult timp în interiorul casei, este foarte important să facem o reamenajare care să se potrivească mai bine nevoilor noastre zilnice. Să agățăm fotografii sau tablouri pe pereți cu imaginile care să ne relaxeze.

S-a demonstrat științific că ordinea dintr-o locuință influențează foarte mult starea noastră de spirit, așa că dacă va fi ordine la noi acasă, ne vom simți mai puțin stresați și anxioși.

5. Exerciții.

O plimbare zilnică cu bicicleta sau alte exerciții pe care să le putem face atât în casă, cât și afară eliberează serotonină, dopamină și endorfine, responsabile de starea noastră bună de spirit.

6. Hobby-uri.

Este cel mai potrivit timp să găsim un hobby sau o activitate distractivă. Aceste activități ne vor ajuta să ne eliberăm de stres, să ne concentrăm mai bine pe lucrurile pe care le facem și să nu fim atât de epuizați.

Sursa :