fb

Cum să continui să-l iubești, chiar și atunci când e greu să o faci

Trebuie să iubești un om mereu, chiar și în momentele grele. Trebuie să-l iei de mână când priviți un serial împreună, și să-i spui ferm: “Te iubesc și atunci când viața noastră devine grea”. Rănile din trecut nu trebuie să-ți influențeze relația actuală. E mai bine să le lași în trecut, iar dacă nu poți să o faci, nu trebuie să-ți verși amarul pe partenerul tău actual.

E ușor să iubești o persoană, să te implici într-o relație nouă, cu toată frumusețea ei romantică. E ușor să începi să iubești. Ulterior, lucrurile se complică. Când începeți să trăiți împreună, când apar facturile, serviciu, stresul, lipsa atenției – atunci dragostea devine mai puțin romantică și mai asemănătoare cu o luptă. Atunci două persoane, care recent stăteau în pat, îmbrățișate, se ceartă din cauza veselei nespălate, de parcă toată lumea ar depinde de ea.

E o artă să continui să iubești o persoană. Începutul e cea mai ușoară parte. Iar pentru a continua să iubești un om drag, trebuie să oprești timpul în loc și să-ți amintești de ce te-ai îndrăgostit de acea persoană. Trebuie să iubești, chiar și atunci când nu simți nici un pic de gingășie, când celălalt nu a plătit chiria și nu a dus gunoiul, sau atunci când nu te simți apreciată.

Trebuie să te prefaci că iubești, chiar și atunci când ți-e frică de multe dezamăgiri, când ți-e frică că ai lângă tine o persoană care te poate trăda, doar pentru că oamenii fac așa uneori. Dar astea sunt dubiile tale personale – ele nu au nimic în comun cu acea persoană. Cel puțin nu acum. Speră, mereu! Dragostea înseamnă să simți că o persoană poate să-ți provoace o durere mare.

Să continui să iubești o persoană înseamnă să te știi pe tine însuți și să realizezi faptul că trecutul se amestecă cu prezentul. Să continui să iubești o persoană înseamnă să-ți expui sufletul gol în fața ei. Și ăsta e un adevărat act eroic. Dragostea nu e o slăbiciune. E curajul de a permite cuiva să facă ce vrea cu sufletul tău.

Dragostea e pentru cei care sunt gata să riște cu propria inimă, să riște să fie respinse, în speranța că vei fi observat, iar sufletul tău va fi apreciat. Pentru cei care sunt luptători și nu vor să renunțe, vor să lupte pentru altă persoană. Sunt cei care nu-și compară partenerul cu idealuri, până când singuri nu sunt perfecți. Sunt cei care nu acuză, ci rezolvă problemele împreună.

Ei sunt cei care spun ”Tu ești omul meu”, și vor lupta pentru dragoste, pentru că se merită. Sunt cei care devin fericiți și sunt gata să împartă această fericire cu altcineva. Cei care știu diferența dintre dragostea pentru care merită să lupți și dragostea care nu merită, dragostea care îi distruge pe ambii. Sunt cei care știu când să plece și când să rămână. Cei care o vor face când va veni timpul. Cei care vor spune adevărul și, în primul rând, și-l vor spune lor.

Să continui să iubești o persoană e o provocare pentru cei cu suflet puternic, pentru cei care vor să privească frica în ochi și să o doboare. E un gest de onoare – să menții dragostea în viață. E nevoie de toată ființa pentru a o face, dar așa și trebuie să se întâmple cu unul dintre cele mai frumoase lucruri de pe lume.

via