fb

Cum să construiești din nou o relație fericită alături de omul care te-au făcut să suferi

Iubirea și starea de beatitudine dintr-o relație e mult mai greu de întreținut cu trecerea timpului. Pentru a păstra aceleași emoții de la început este nevoie de răbdare, comunicare, emaptie și înțelepciune din partea ambilor parteneri. Da, este ușor să ne îndrăgostim. Dar e mai greu să menții iubirea. E greșit să tratăm viața în cuplu cu simplitate și să credem că nu s-ar putea isca certuri și supărări.

Incapacitatea noastră, a oamenilor, de a înfrunta încercările dificile este cauza multor despărțiri și divorțuri. Adeseori ajungem în dificultate, deoarece de mult am pierdut contactul cu noi- ca parteneri. Cu părere de rău, majoritatea dintre noi nu conștientizeză faptul că au probleme. De aceea, suntem convinși că lucrurile se vor regla de la sine.

Credem că dragostea rezolvă orice problemă iscată în cuplu, iar atunci când celui de alături îi vom cere să îndeplinească un anumit lucru o va face fără să obiecteze. Este greșită această abordare, deoarece ambii avem propria identitate, iar implicarea într-o relație nu înseamnă renunțarea la sine.

O altă greșeală care persistă, de obicei, în relații, sunt sacrificiile făcute în numele iubirii. De multe ori renunțăm la propriile visuri și dorințe, doar ca să îndeplinim anumite cereri din partea omului de alături. În acest caz trebuie să avem o abordare matură și multă prudență. Atunci când nu suntem de acord cu schimbarea majoră care ne-a fost propusă, trebuie să o spunem cu voce tare.

Toate neînțelegerile au nevoie de multă comunicare și înțelegere reciprocă. Lipsa neîncrederii și a onestității duce spre certuri și crize de gelozie. Partenerul de viață este omul în care trebuie să ne bazăm în orice circumstanțe. O astfel de relație este construită pe încredere. Trebuie să înțelegem că fiecare ditre noi minte câteodată, chiar dacă dragostea pe care o purtăm în suflet este sinceră. Soluția corectă este: să ne concentrăm pe lucruri importante care ar putea să ne ajute la luarea deciziilor.

Frustrările cu caracter intim sunt un alt motiv din cauza căruia multe relații iau sfârșit. Rareori, îndrăznim să vorbim cu omul de alături despre dorințele intime. Din această cauză, se nasc frustrări și dezamăgiri.

Precum ai văzut, sunt mai multe motive din cauza cărora oamenii implicați într-un cuplu sunt expuși suferinței și a dezamăgirii. Cu părere de rău, trăim într-o societate în care puțini dintre noi încearcă să repare, în schimb cedăm mult mai ușor. Alegem calea cea mai ușoară – despărțirea. E trist că nu înțelegem un lucru important: plecând dintr-o relație, nu suntem scutiți de probleme.

Mai ales atunci când nu învațăm din greșelile pe care le-am făcut în trecut. Așa că, riscăm să comitem aceleași greșeli într-o viitoare relație.

Cum să crești din nou o relație alături de oamenii care te-au făcut să suferi? Sunt greșeli pe care le poți ierta. E greșit să crezi că sunt oameni perfecți. Toți greșim în fața cuiva, la rândul tău și tu ai greșit în fața unor oameni. De aceea, fiecare om are dreptul la o șansă. Suferința poate fi provocată de un cuvânt răutăcios, de o mică indiferență de moment, de o ceartă, de mânie.

Comunicarea este cea mai bună metodă pentru a consolida relația și a începe totul de la început. Ai nevoie de încredere, iertare și iubire pentru a continua drumul lângă oamenii care ți-au provocat durere. Desigur, sunt fapte care depășesc orice imaginație și sunt greu de acceptat. Adulterul, maipularea, violul, violența, relațiile toxice.

În astfel de situații trebuie să alegi ceea ce-i mai bun pentru tine și sănătatea ta fizică și psihică.

Mary