Cum să atragi în viața ta un bărbat demn de încredere

Adesea, succesul unei relații este determinat de faptul dacă suntem sau nu gata să ne asumăm responsabilitatea pentru întreaga viață și să le direcționăm acolo unde trebuie.

Dacă ambii parteneri sunt pasivi și se învinovățesc unul pe celălalt atunci când ceva nu merge bine, această relație pur și simplu nu are viitor. A te comporta în acest fel înseamnă a alerga într-un cerc vicios, a juca un joc.

Încrederea este oxigenul unei relații frumoase și puternice.

Fără încredere, o relație pur și simplu se pierde… Uneori, pare că în această lume nu mai există oameni în care să putem avea încredere. Dacă vom lucra asupra noastră, vom învăța cum să atragem persoanele pe care să le merităm cu adevărat în viața noastră, persoane în care să avem încredere.

Pentru a putea face acest lucru, în primul rând trebuie să învățăm să avem încredere în noi înșine. Uneori, parcă am avea frică să fim noi înșine și atunci ne prefacem a fi altcineva. Poate câștigăm dragostea, dar ne pierdem identitatea… Nu avem destulă încredere în noi, încât să credem că putem fi unici pentru persoana care ne iubește.

Nu mai comunicăm cu partenerul de lângă noi, nu-i mai spunem ce dorințe sau valori avem. Devenim ca un cameleon și ne adaptăm după aspectul celor din jurul nostru doar ca să-i vedem mulțumiți. Doar că făcând acest lucru, noi transmitem altora că nu suntem demni de încredere.

Ne mințim pe noi înșine.

Nu suntem gata să fim vulnerabili, deci transmitem un mesaj foarte clar: „Nu puteți avea încredere în noi”. Deci, înainte de a cere de la relațiile noastre ceea de ce avem nevoie cu adevărat, trebuie să arătăm lumii întregi că avem încredere în noi înșine, să observăm situațiile în care ne sacrificăm visele fără să primim nimic în schimb și să începem să schimbăm acest lucru.

De foarte multe ori, noi ne sacrificăm din cauza îndoielii în propria persoană și ne este frică că, de nu am accepta toate dorinâele partenerului, l-am putea pierde. Purtăm o mască falsă. Dar din momentul când vom fi pregătiți să înțelegem ce pierdem și ce sacrificăm, avem șansa reală să ieșim din starea de sacrificiu etern și să preluăm controlul asupra situației și a propriei vieți.

Să începem să analizăm ce rol jucăm noi în relațiile cu ceilalți și să găsim puterea necesară pentru a ne schimba drumul în direcția corectă. Dacă vom începe să ne percepem ca pe regizorul propriei piese din viața noastră, vom fi acea persoană care va putea scrie povestea vieții așa cum vrea.

Control, voință și responsabilitate: este ceea de ce avem nevoie pentru a avea încredere în noi înșine și în propriile vorbe și acțiuni. Doar așa vom putea atrage în viața noastră persoane în care să avem deplină încredere.