Cum să alegi corect iubirea vieții tale: o pildă înțeleaptă

Iubirea nu este doar un sentiment. Iubirea înseamnă în primul rând respect reciproc. Pentru a alege persoana alături de care să îți petreci toată viața, nu este suficient un sentiment. Trebuie să înțelegi dacă aveți aceleași viziuni asupra diferitor lucruri, dacă te va iubi chiar și atunci când nu vei avea nimic. Este una din cele mai importante alegeri din viața ta.

Citind pilda de mai jos vei înțelege cum să alegi persoana care va fi lângă tine la bine și la rău.

Într-o zi, regele a dat un anunț important: se caută un soț iubitor pentru fiica sa. A doua zi toți pretendenții s-au strâns la curtea regală. Fiecare din ei dorea să demonstreze că o va iubi pe prințesă veșnic. Fata s-a uitat la toți bărbații îmbrăcați elegant si a căzut pe gânduri. Apoi și-a chemat profesorul si mult timp a vorbit cu el.

– Eu nu voi vorbi azi cu pretendenții, – a anunțat prințesa. Să îi împărțiți în două grupuri. Primul grup să vină mâine dimineața, pentru că mâine seara am ore.

– Dar fiica mea, ai terminat deja școala – a spus regina.

– Niciodată nu e târziu sa înveți – a răspuns fiica.

Casa profesorului era în drum spre castel. Când primul cavaler a trecut pe acolo, el a văzut în drum o fată frumoasă, dar săracă, care vindea flori.

Când ea a văzut cavalerul, i-a spus:

– Cumpără un buchet de flori, tinere.

– Dă-te din drumul meu – a strigat el.

Astfel au procedat toți tinerii care se grăbeau în acea zi la castel.

Seara, prințesa a primit cavalerii cu tristețe în och,. Le-a adresat fiecăruia câteva cuvinte si i-a refuzat pe toți. La fel s-a întâmplat și în a doua zi și în a treia.

– Fiica mea, de ce îi refuzi pe toți? – a întrebat îngrijorată regina.

– Nimeni din ei nu e în stare să vadă frumusețea mea adevărată – a răspuns prințesa.

A trecut o lună. Toți cavalerii din ultimul grup s-au strâns la castel, în afară de un pretendent și de însăși prințesa. Ei au apărut mai târziu, iar prințesa a anunțat că și-a ales soțul. După care a spus:

– Profesorul meu mi-a spus: „Până la sfârșitul vieții va dăinui dragostea bărbatului, care te va iubi și în zdrențe.”

În fiecare zi mă îmbrăcam în haine vechi si vindeam flori la drum. Numai acest cavaler s-a oprit sa cumpere un buchet și mi-a spus ca sunt frumoasă.

Sursa :