Cum să alegi corect bărbatul care să rămână alături pentru toată viața!

De mică am fost pasionată de psihologie. Sunt pragmatică. Tot ce citeam în cărţi sau articole, încercam să aplic. Desigur, viaţa mea a fost plină de greşeli şi dezamăgiri. Dar, în fine, am devenit fericită!

Sunt, în sfârşit, soţie şi mamă, iubesc şi sunt iubită. Aş vrea să vă împart secretul meu. Pur şi simplu văd în jurul meu atâtea femei nefericite, divorţuri, cupluri cu defecte majore, copii care suferă pe urma lor.

Totul se rezumă la viziunele mele față de alegerea partenerului de viaţă. Cum astăzi este potrivit să-ţi alegi soţul? Din dragoste… Analizează – te-ai îndrăgostit, fluturi în stomac, te gândeşti la el non stop, el este unicul! Acum unicul vis este să fii cerută de soție. Şi dacă nu face asta? Dacă o face, ai impresia că fericirea va dura veşnic. E uimitor atunci, de unde se iau toate divorţurile?

Iată şi răspunsul: starea de îndrăgostire trece. Fluturii nu ma zboară, iar el nu mai este perfect. Nu uitaţi, dragi femei, acest lucru nu poți să-l oprești. Deci, e o stupiditate să faceţi planuri grandioase pentru viitor alături de cineva, atunci când sunteţi beată de emoţii. Această decizie va fi, cel mai probabil, una proastă.

Atunci când veţi cunoaşte mai bine omul de alături, veţi înţelege cât de superficială a fost părerea voastră anterioară despre el. Îi veţi vedea toate cusururile şi acest proces este inevitabil. Iată regula pe care am adoptat-o eu în familia mea. Nu trebuie să te uiţi la bărbaţii care-ţi plac ţie, ci la cei cărora le placi tu. Şi pentru a-mi apăra opinia, am numeroase argumente. Cel mai important e căsnicia mea fericită!

Nu mi-am iubit soţul de la bun început. Dar am văzut că el era îndrăgotit de mine până peste urechi. Îmi făcea curte foarte frumos şi elegant. Bine că l-am ales, după cum s-a dovedit peste ani – ne potrivim perfect. Nu am purtat ochelari roz, am privit lucrurile obiectiv. Am trecut peste multe dificultăţi, însă toate ne apropiau mai mult. Încă mai suntem enigmatici unul pentru altul. Avem viziuni şi interese comune în viaţă. Mă acceptă așa cum sunt. Iar eu îi răspund prin aceleași gesturi. M-am îndrăgostit de soţul meu treptat, calm şi matur.

Dar ce se întâmplă când femeia se îndrăgosteşte morţiş şi din start? Ea nu mai este interesantă pentru bărbat. El este un vânător. Iar dacă jertfa i se aruncă în gât, ea nu mai prezintă interes. E puţin probabil ca el să se îndrăgostească de o astfel de femeie. Dacă nu a fost să fie din start, nu e prea posibil să se întâmple pe parcurs. În asta şi constă diferenţa dintre femei şi bărbaţi. Femeile pot iubi şi peste ani, bărbaţii doar din start.

Femeile de la natură sunt mai emotive. La bărbaţi totul se manifestă într-o mai calmă și mai serioasă. Din perspectiva lor dragostea se manifestă prin asumarea responsabilităţii față de femeie. Ea nu se rezumă la cadouri şi cine în restaurante…

Iar dorinţa de a avea copii cu o anume femeie este punctul culminant. Anume acest aspect trebuie căutat atunci când doreşti să te implici într-o relaţie cu cineva. Bărbatul trebuie să iubească, iar femeia trebuie să-i permită să facă asta.

În ce priveşte partea cu sentimentele reciproce, o astfel de aranjare a lucrurilor se întâmplă destul de rar, aşa că nu trebuie să vă bazaţi pe ea. E ceva asemănător cu loteria, poţi să-ţi aştepţi biletul norocos zeci de ani şi la urmă să te alegi cu eşec.

Deci, dragi femei şi domnişoare, nu vă grăbiţi spre altar, nu vă stricaţi viaţa: nici a voastră, nici a bărbaţilor.

Sursa :