Cum să ai grijă de sufletul tău în perioada depresiei tomnatice – psihologii recomandă

Nu trebuie să contezi pe faptul că perioada depresiei tomnatice va trece pe lângă tine anul acesta.

Dar ia în considerație că nu vorbesc despre depresia clinică, care poate fi tratată, în exclusivitate, cu ajutorul unui specialist.

Vorbesc despre stările depresive care devin mai pronunțate odată cu scăderea cantității de lumină solară și căldură. Este extrem de firesc să trăiești anumite stări melancolice, care te-ar putea dezorienta la un anumit nivel. Totuși, e important să înțelegi că nu trebuie să cauți metode pentru a le combate sau a le suprima.

Deprimarea, în toate manifestările ei, are un anumit scop psiho-fiziologic în cadrul organismului nostru.

Ea știe ce face și nu e bine să o întrerupem.

În acest sens, am elaborat o serie de sugestii care nu îți vor dezechilibra tristețea. Ele, pur și simplu, îți vor ușura povara sufletească pe care trebuie să o duci în această perioadă.

De obicei, oamenii recomandă setul standart: ceaiul, pătura, pisica și ciocolata neagră. Și astea sunt, într-adevăr, lucruri minunate. Dar majoritatea oamenilor mai au și de muncit toamna, sau cel puțin, de interacționat cu alți oameni.

Probabil nu-ți prea place această idee, dar crede-mă, îți va face mult mai bine să ieși din casă, să comunici cu oamenii dragi, să stai la aer curat. 

O altă metodă sunt, fără îndoială, exercițiile fizice. Cât de complicat n-ar părea să te montezi psihologic pentru ele, rezultatul va fi extrem de benefic nu doar pentru factura fiziologică a organismului tău, ci și pentru cea psihologică. Sportul generează o cantitate incredibilă de hormoni ai fericirii, care îți vor îmbunătăți radical condiția spirituală.

Mai recomand și o altă strategie, puțin mai specială decât cele precedente: strânge-ți o anumită sumă de bani pentru această perioadă, pe care îi vei utiliza pentru lucruri ce îți vor înviora starea.

Deși pare a fi un simplu truc psihologic, o mică schimbare în câmpul material al vieții tale, poate fi surprinzător de benefică. Cumpără-ți niște haine drăguțe, cărți sau dăruiește-i partenerului tău o călătorie comună, care v-ar face să uitați de toată tristețea lumii pentru o perioadă.

Și cel mai important: VORBEȘTE DESPRE CEEA CE SIMȚI!

Nu contează dacă o faci cu cei dragi sau cu un om mai puțin apropiat, doar fă-o. Nu ține nimic în sufletul tău, asta va cataliza o stare toxică, care va întrece deja limitele normale ale tristeții de toamnă…