fb

Iată cum rețelele de socializare au ucis dragostea…

Rețelele de socializare ne-au adus la condiția când cel mai profund gest pe care suntem în stare să-l facem pentru omul drag este să-i trimitem un emoticon în formă de inimioară. 

Un mesaj de „Bună Dimineața” e ceva din trecut. Suntem cu toții de acord că romantismul a murit și se pare că ne-am împăcat cu acest gând. Însă dacă dorești să ai succes în relația ta, trebuie să faci ceva la acest capitol.

Un exemplu banal: în timpul cinei nu sta concentrat în telefon, dar privește-o în ochi. Pare ceva stupid, da? Cert e că relația oamenilor seamănă cu un meniu imens. Avem de ales din prea multe lucruri.

Credem că acest lucru e binevenit, dar nu ne permite să avem o relație cu adevărat puternică. Datorită faptului că ești tentat mereu să alegi, nu te poți concentra asupra omului cu care ieși la plimbare și care stă în fața ta. Ce se va întâmpla dacă acest bărbat nu e cel mai bun dintre cei existenți pe rețelele de socializare?

Ce se va întâmpla dacă mâine pe aceleași rețele se va înregistra o fată care îți va da lumea peste cap? Iubirea a dispărut. A omorât-o internetul. Am înlocuit iubirea cu aventura. Nu suntem pregătiți să luptăm pentru relația în care ne-am implicat. Credem că e atât de ușor să găsim pe cineva care să ne iubească și să ne accepte cu bune și rele.

Cu ajutorul câtorva click-uri poți cumpăra un bilet și totodată îl poți achita online. Ai putea face acest lucru în fiecare zi, dar nu o faci, pentru că nu ai suficienți bani. Același lucru e și cu femeile: niciodată nu vei ști dacă vei găsi timp să le cunoști pe toate. În trecut, ai fi putut să o întâlnești într-o cafenea, apoi ai fi invitat-o la o plimbare. În zilele noastre vei sorta toate numerele din contacte pentru a decide cine merită să fie cu tine și cine nu.

Ca rezultat, cel mai probabil vei sta acasă, singur. Există o mulțime de opțiuni de a cuceri. Ai uitat să trăiești și să te întâlnești cu cei dragi. De ce să-l întrebi pe omul drag cum a fost călătoria, dacă ai văzut pozele pe Instagram? De ce să faci o alegere, dacă ai atâtea variante?

Cu cât mai multe alegeri ai, cu atât mai puține posibilități sunt de a decide. Crezi că nu este suficient de bună pentru tine și apoi te plângi că ești singur și nedorit.

În trecut o relație lua viață de la primul contact intim sau chiar mult mai devreme. Acum suntem într-o relație din moment ce am schimbat starea pe Facebook. Ceilalți vor crede acest lucru din momentul în care am postat prima poză cu persoana iubită. Toate acestea ne-au transformat viața într-un mit.

Nimeni nu va posta pe rețeaua de socializare că a plâns sau că îi este greu să iubească. Vedem pe internet doar momentele de fericire. Viața reală și viața de pe Facebook sunt două lucruri diferite. Nu există un partener ideal. Nu există o viață perfectă. Dar nu suntem în stare să acceptăm acest lucru. Este și motivul pentru care pierdem prea mult timp pe site-urile matrimoniale.

Ne apar constant gânduri că nu suntem suficient de buni sau că relațiile noastre nu sunt suficient de frumoase. Începem să credem că dragostea trebuie să fie ca o livrare la domiciliu: simplă și clară. Am uitat cum să iubim.

Rețelele de socializare au ucis dragostea.

Source :

trulylove