Cum poţi să scapi de invidie, furie şi supărare. 5 metode eficiente care te vor ajuta!

Situaţiile de stres, pe care le întâlnim la tot pasul, ne provoacă o groază de emoţii negative. Este foarte greu să faci faţă acestei tensiuni negative ce acţionează asupra celulelor nervoase, dar şi asupra corpului în întregime. Iată câteva modalităţi de evitare a efectelor nocive.

Absolut oricine este în stare să trăiască momente de invidie, să simtă furie şi să fie supărat. Cu toate acestea, nu fiecare poate să evite rezultatele neplăcute ale acestor trăiri. Totuşi, toţi suntem capabili să gândim mai pozitiv. Gândirea pozitivă – este cea mai optimă souţie în combaterea stresului.

Este imposibil să evităm ideile negative, însă este real să le înlocuim şi să le depăşim. Un mijloc des folosit în acest scop este distracţia, dar şi ea uneori nu este eficientă. Oamenii de ştiinţă din domeniul bioenergeticii au evidenţiat 5 căi pentru a te elibera de energia negativă, care îţi vor readuce armonia interioară.

1. Exteriorizează-ţi emoţiile

Este important să-ţi permiţi să trăieşti acele emoţii negative pe care mereu tinzi să le eviţi. Oricare ar fi acestea, nu trebuie să te sperii de ele, cu atât mai mult să te blamezi pentru prezenţa lor. Este cunoscut faptul că fericirea şi furia sunt trăiri identice, diferenţa dintre ele constă în limitarea lor interioară.

Nu acumula şi suprima tulburările pe care le simţi. De exemplu poţi lovi o pernă, imaginându-ţi inamicul. Însă, dacă această „activitate„ nu ţi se potriveşte, încearcă să strigi din răsputeri. Pentru asta e necesar să fii acolo unde nu vei fi auzită şi judecată de alţii. O altă alternativă este să scrii tot ce te macină şi te întristează pe o foie, iar după să o arzi.

2. Nu acumula emoţii negative

Cea mai optimă soluţie de a scăpa de invidie, furie şi supăare este să mărturisi persoanei ce le-a provocat. Aceste lucruri trebuiesc spuse cât mai delicat, fără a deveni agresiv. Trebuie să ții cont de faptul că uneori rezulatul poate fi altul decât cel dorit, iar comportamentul persoanei căreia vă adresaţi poate fi deveni mai neprietenos.

Dacă nu eşti gata să înfrunţi direct persoana cu care nu te afli în armonie, poţi face asta cu ajutorul oglinzii. Adică, reproduci situaţia care te-a întristat în faţa oglinzii, spunând cu voce tare ce anume te-a afectat. După ce ai vorbit din perspectiva ta, e timpul să te plasezi în ipostaza celeilalte persoane. Poate atunci vei înţelege motivele adevărate ale conflictului. Este important să ierţi persoana care ţi-a atins sentimentele. Doar sincera iertare de va delibera de reflecţii neplăcute.

3. Numără până la zece

Pentru a-ţi calma furia în momentele de vârf trebuie să inspiri adânc, iar după să numeri până la zece. Se recomandă să faci asta în timpul unei plimbări. Mişcările calme şi atmosfera plăcută vor contribui la diminuarea adrenalinei. La fel, negativismul poate fi ameliorat cu ajutorul apei.

Un duş rapid sau o baie calmantă te va descărca de intensitatea grijilor. Atunci când simţi că pierzi controlul asupra emoţiilor şi simţi că ai putea spune ceva în plus, imaginează-ţi că ai apă în gură şi asta te împiedică să vorbeşti.

4. Scapă de blocajele energetice

Exerciţiile ce confruntă efectul blocurilor energetice sunt o modalitate perfectă de a evita efectul lor negativ şi de a reveni la o stare armonioasă. În momentele de ură sau furie încearcă să îţi goleşti mintea de gânduri. Relaxează-ţi corpul şi, mai ales, muşchii feţei. Simte, pentru o clipă, greutatea emoţiilor negative care îţi părăsesc corpul, atrage ateniţia la zâmbetul care-ţi apare pe faţă şi primeşte starea de fericire care te cuprinde.

5. Răzbunare spre bine

Dacă emoţiile negative nu dispar, ci din contra, se intensifică pe zi ce trece, atunci e timpul să găseşti parte pozitivă chiar şi în situaţia dată. Încearcă răzbunarea pasivă, căci cea mai bună răzbunare este propriul succes şi propria fericire. Gândeşte pozitiv, încurajează-i pe alţii şi vei observa cât de repede va scădea tensiunea negativă.

Nu te vei putea debarasa de greul emoţional acumulând mereu noi emoţii negative şi nu te vei putea elibera de invidie trăind cu ea în inimă. Conflictele interioare nu trebuiesc suprimate, ci rezolvate. Atrage trăirile pozitive, apreciază fericirea, tinde spre împlinire. Doar atunci vei observa cum sentimentele distructive nu mai fac parte din viaţa ta.

Sursa :