Cum poți să pierzi un bărbat iubitor, care ar face totul pentru tine

Iubirea poate dispărea într-o fracțiune de secundă, la fel de repede cum a apărut. Sentimentele de iubire pot deveni foarte complicate din moment ce emoțiile dintre tine și partenerul tău capătă o formă vagă, diluată cu indiferență și răceală, decolorată de vise și pasiune.

Dacă până ieri ai crezut că iubirea lui este veșnică, indiferent de cum te porți tu sau de ce simți, azi ți-ai dat seama că lucrurile stau cu totul altfel decât ți-ai imaginat. Cum poți să pierzi un partener iubitor, care ar face totul pentru tine:

1. Te obișnuiești cu iubirea lui, fără a încerca să fie reciproc

Da, cu emoțiile pozitive te obișnuiești foarte repede, doar că acest lucru poate deveni și o problemă în timp. Dacă iubirea nu este alimentată cu sentimente, cu emoții la fel de pozitive și frumoase, ea își estompează strălucirea odată cu trecerea timpului.

Dacă te vei obișnui cu iubirea partenerului tău, fără să-i arăți că îl iubești la fel de mult, fără să-i arăți că-ți pasă la fel, acest bărbat își va da seama că iubește singur și va alege să plece.

2. Lași traumele din trecut să influențeze relația

Este o greșeală atunci când începi o poveste nouă, către un necunoscut nou, dar frumos, să mai încerci să calci și pe drumul vechi. Să încerci să mai aduci din când în când trecutul în prezentul tău.

Este o greșeală să lași traumele tale din trecut să prindă viață și culoare în noua ta relație în care știi că ai parte de toată iubirea și înțelegerea din partea partenerului. Ajungi să trăiești la fel de intens două lumi.

3. Nu-l accepți așa cum este el

Faptul că mai stai la dubii și nu te poți decide dacă să lași ușa inimii tale deschisă noului tău partener sau nu, faptul că tu nu poți să-l accepți așa cum este el înseamnă că încă ai dubii față de sentimentele pe care le simți pentru el.

Acest comportament îl face să simtă că tu nu ești chiar atât de sinceră cu el. La un moment dat poate să cedeze unei astfel de iubiri și poate pleca. Va înțelege că este acceptat condiționat, forțat.

4. Refuzi să îl susții în momentele complicate

Orice bărbat are nevoie de susținere și de înțelegere, oricât de puternic emoțional ar fi. Partenerul nu va putea să te înțeleagă atunci când vei refuza să fii alături de el în momentele sale cele mai grele, cele mai complicate.

În acest mod nu-i demonstrezi decât că sentimentele tale nu sunt chiar atât de puternice ca ale lui. Probabil mergeți pe drumuri absolut diferite. Refuzul tău de a-i fi aproape pe drumul greu, dar care duce spre succes, îl vor face pe bărbatul din viața ta să se îndoiască că a făcut alegerea corectă.

5. Pui presiune pe el în mod constant

Faptul că mereu vii cu pretenții către partener și îi aduci doar acuzații, îi evidențiezi toate defectele, îl vor face să revadă relația lui cu tine și să-și piardă orice interes față de tine. El nu se va simți acceptat și înțeles, atunci de ce ar mai vrea o astfel de relație?

6. Nu îl asculți când vrea să îți vorbească

Partenerul poate să-și piardă toată iubirea față de tine dacă va înțelege că nu-ți pasă absolut deloc de el, de lucrurile care i se întâmplă și de felul în care el se simte. Niciodată nu asculți ceea ce vrea el să-ți spună.

Nu auzi atunci când el vine să-și deschidă sufletul în fața ta, femeia în care a avut cea mai mare încredere. În acest fel vei pierde foarte repede iubirea lui pentru totdeauna.

7. Manipulezi prin cuvinte și comportament

Prin acest comportament crezi că vei avea toată atenția lui, că îl vei face dependent de tine în așa fel, încât să nu mai plece. Doar că iubitul nu este o jucărie, ci o persoană cu suflet și sentimente pe care, odată ce i le-ai trădat, le vei pierde cu desăvârșire.

© De Vorbă cu Tine