Cum poți să devii o persoană mai fericită într-o singură zi – o lecție de viață!

Acest articol îți va demonstra că poți deveni fericită chiar și într-o singură zi. Totul e simplu, totul e în capul tău.

Cu câteva săptămâni în urmă vecina a venit la ușa mea, ca să mă informeze că dulapului meu de depozitare a lucrurilor din subsol i-a fost forțat lacătul. Am coborât și am văzut că ușa dulapului era deschisă și mi-a fost furată bicicleta. Primul lucru pe care am vrut să îl fac a fost să strâng murdăria pe care a lăsat-o infractorul. Alte lucruri ale mele erau împrăștiate pe jos și a trebuit să le pun la loc.

Din senin, nu am simțit o părere de rău și m-am gândit: ”Cât de fericit sunt pentru că eu – sunt eu”.

Am destui bani ca să îmi cumpăr o nouă bicicletă. Mie nu mi-a venit niciodată în minte să fur ceva de la alții. Oare nu sunt un norocos că nu am fost pus în situația în care să fie nevoie să fur de la cineva?

Eu aș prefera să îmi pierd toți banii, decât să devin la fel ca acel om care mi-a furat bicicleta. De asemenea, mă bucur că am aflat că acest dulap poate fi atât de ușor de deschis, înainte să fi pus ceva cu adevărat valoros și de neînlocuit în el.

Ce înseamnă a fi recunoscător? O recunoștință radicală.

Înainte de incidentul menționat mai sus, nu m-am gândit niciodată asupra acestui subiect. Însă recent am auzit o discuție în care se spunea că trebuie să ne cultivăm recunoștința pentru cele mai neobișnuite lucruri și întâmplări. Ideea poate suna ridicol, dar în practică ea este destul de ușor de aplicat. Pur și simplu întreabă-te: ”Pot fi recunoscător pentru asta?”

Noi avem tendința să clasificăm tot ce se întâmplă cu noi în ”alb” și ”negru”. De obicei, atașăm unui eveniment una din aceste etichete chiar în momentul în care se întâmplă. Dar este foarte important să știi să fii recunoscător pentru o situație, indiferent de prima impresie pe care ți-a creat-o.

Pot fi eu oare recunoscător pentru faptul că nu am găsit un loc de parcare aproape de casă? Care este aspectul pozitiv al situației?

Fără a mă lăsa pradă emoțiilor negative, am privit partea bună a situației. Am avut ocazia să fac o plimbare plăcută, de-a lungul căreia am putut să admir decorațiunile din curtea vecinului meu. Până la urmă, nici să duc pungile cu cumpărături nu a fost atât de greu și nu am obosit deloc.

M-am simțit chiar bine gândindu-mă că pot să parcurg o distanță mai mare fără a obosi sau a simți durere. De asemenea, am remarcat faptul că deși cartierul meu se află aproape de centru, este foarte liniștit.

Viața mea are foarte multe avantaje, de care beneficiez zilnic, chiar dacă nu le observ.

Fiecare eveniment, până în momentul realizării, are o mulțime de scenarii posibile drept consecințe. Acest lanț de cauză-efect durează toată viața ta, aducându-ți tristeți și bucurii. În esență, fiecare eveniment este concomitent bun și rău. De exemplu, o despărțire poate să te facă o persoană mai bună, chiar dacă atunci când te-ai despărțit ai simțit o durere nemăsurabilă.

Toate întâmplările percepute ca rele, dacă sunt depășite, favorizează dezvoltarea ta ca personalitate.

A fi recunoscător pentru tot ce are loc în viața ta nu este o obligație, ci o oportunitate de a experimenta lucruri noi.