Cum poți să afli dacă merită să te întorci la fostul

Oricât de mult ai vrea, nu toate relațiile durează veșnic. Dacă ar fi așa, viața ar fi fost altfel. Ar însemna întâlnirea doar cu un partener, apoi căsătoria, apoi copiii, casa cu gazon, nepoții… Firește, există persoane care au norocul de a întâlni sufletul pereche chiar de la prima încercare, dar acest lucru se întâmplă foarte rar.

Relațiile sunt foarte diferite. Există relații din care trebuie să pleci cât mai repede. Dar există și relații pentru care merită să lupți, chiar dacă deja v-ați despărțit. Atunci, cum să știi când este mai bine să-ți iei rămas bun pentru totdeauna și când să te gândești să mai oferi o șansă partenerului?

Dacă te gândești să te întorci la fostul, pentru început ar fi bine să te calmezi. Gândurile tale sunt foarte agitate te fac să devii nervoasă, să te grăbești să iei decizii. Dar principalul este calmul. Aceste gânduri nu ar trebui să-ți transforme viața într-un coșmar continuu.

Adevărul este că doar tu știi exact răspunsul la această întrebare din adâncul sufletului tău, doar că nu ești foarte pregătită să îl exprimi sau să-l accepți. Relațiile sunt foarte diferite, de multe ori nu știi care este soluția corectă.

Iată câteva întrebări pe care să ți le pui atunci când când decizi să te întorci la fostul:

Îl mai respecți pe fostul iubit?

Apreciezi și ești recunoscătoare pentru tot ce ai trăit? Fundamentul iubirii și al încrederii este respectul. Începeți cu voi înșivă. Te respecți? Îți poți asuma responsabilitatea pentru relația în sine, dar și pentru despărțirea dintre voi? Dacă v-ați despărțit pașnic, fără a vă umili sau jigni reciproc, acesta este un mare avantaj.

Aceasta înseamnă că poți aduce înapoi vremurile în care v-ați iubit și v-ați respectat reciproc, când ai avut un partener care te-a susținut și ți-a dat încredere. Dacă v-ați despărțit, dar inima încă te doare, dacă continui să respecți persoana cu care ai fost împreună, dă-i timp inimii tale.

Nu te grăbi. Totul este posibil atunci când doi oameni se respectă reciproc. Dacă simți că nu ai fost apreciată, respectată sau îți pare rău de timpul petrecut cu fostul, cel mai bine este nici măcar să nu începi să faci o tentative de împăcare. Despărțirea oferă timp pentru gândire, oferă timp să găsești răspunsuri la întrebările importante.

Este posibil ca relația ta să merite să vă luptați pentru a fi împreună dacă amândoi sunteți preocupați de dragoste, de relații, dar nu de propriile ambiții sau de sentimentul de importanță.

Vrei să întorci relația pentru că iubești sau pentru că ți-e frică să nu fii singură?

Ți-e dor de fostul. Vrei să readuci vremurile când ați fost fericiți. Dar, totuși, care este adevăratul motiv? Acest răspuns ar trebui asociat cu dragostea, nu cu frica de a rămâne singură. De foarte multe ori, motivul pentru a reîntoarce fostul este dorința de a avea un partener.

Multe femei se tem de singurătate, este adevărat. Dacă dorința de a fi cu cineva este mai mare decât cea de a încheia o relație toxică, este o greșeală uriașă. Mai bine o relație nouă cu o persoană nouă. De ce să te chinui și tu, și fostul? Dacă totuși atât de mult îți dorești să te împaci cu fostul, trebuie să lupți pentru această relație. Chiar dacă dragostea are o șansă din o mie, ar fi o prostie să n-o folosești!