Cum poți lăsa să plece omul sau amintirea din trecut care te bântuie de-o viață

Iată cum poți să lași în trecut oameni și amintiri care încă îți chinuie sufletul:

Dependența emoțională se manifestă prin pierderea autonomiei proprii din cauze sentimentale. O persoană dependentă emoțional:

1. Suferă în lipsa „obiectului” emoțional. Acesta poate fi partenerul de viață, un prieten sau un membru al familiei;

2. Se simte neputincioasă în fața dependenței;

3. Acest tip relație ii afectează in nod negativ alte domenii ale vieții: starea de sănătate, productivitatea la serviciu, relația cu alți oameni.

Dependența emoțională poate fi de câteva feluri. Ea se poate afirma față de o persoană cu care menții constant comunicarea sau din contra, față de cineva din trecut. 

În unele cazuri sentimentul de iubire provoacă dependență, nu o persoană anumită. Alteori, dependența provine din sentimentul de îndatorare. Sunt și situații când această atârnare toxică are în spatele său ură și supărări înăbușite.

Scopul schimbării constă în trecerea de la starea de dependență, la o stare de independență.

Eliberarea mereu este însoțită de o ușurință spirituală și o atitudine optimistă. Această perspectivă nouă ne oferă șansa de a gândi în afara limitelor, de a primi lumina în suflet și de a  ne permite să fim fericiți.

De multe ori este necesară consultarea unui specialist. Nu vă speriați de ședințele terapeutice, anume ele vă pot ajuta să vă cunoașteți mai bine și să găsiți pacea lăuntrică. Important este să depistați problema și să o acceptați.

Sursa :