Cum persoanele inteligente se comportă cu bârfitorii și nesuferiții: 7 modalități testate în timp

Întotdeauna au existat oameni care plac și oameni care nu plac.

Unii oameni pur și simplu ne scot din fire. Chiar și noi de multe ori suntem în stare să îi înnebunim pe alții. Nouă nu ne plac oamenii care nu sunt atenți față de alții, sunt brutali, bârfitori sau nu înțeleg glumele.

De multe ori vei fi pus în situația în care va trebuie să comunici cu oameni care nu îți plac. Cum fac asta persoanele inteligente?

1. Ei conștientizează că nu pot să le placă tuturor

Câteodată cădem în capcană, crezând că suntem buni. Considerăm că noi suntem pe placul tuturor, când în realitate asta nu este așa. Inevitabil vei întâlni oameni care îți vor părea insuportabili, care întotdeauna te vor contrazice. Oamenii inteligenți acceptă acest fapt. Ei știu că toate conflictele sunt un rezultat a diferențelor în sistemul de valori. 

Motivul pentru care nu îți place o persoană pot fi viziunile prea diferite. Exclude emoțiile atunci când ai o discuție în contradictoriu cu o persoană.

2. Ei tolerează (dar nu ignoră) persoanele pe care nu le plac

În viața ta ai nevoie de oameni cu diferite puncte de vedere și cărora nu le va fi  frică să te combată. Aceste persoane nu îți vor permite să faci lucruri prostești. Acest lucru nu este simplu, dar trebuie să manifești toleranță față de acești oameni. De multe ori, anume ei sunt cei care, provocându-te, te stimulează să mergi spre succes.

3. Ei sunt amabili cu cei pe care nu îi plac

Indiferent ce sentimente experimentezi față de o persoană, atitudinea ei față de tine va fi determinată de modul în care tu te comporți cu ea. Dacă o vei ofensa, cel mai probabil că ea te va ofensa în schimb. Ține minte că dacă tu vei fi amabil cu un om, el va fi amabil cu tine.

4. Ei nu au așteptări

De cele mai multe ori oamenii au așteptări ireale față de alți oameni. Noi putem să ne așteptăm că într-un moment anumit oamenii vor spune sau se vor comporta în modul în care noi ne-am fi comportat. Cu toate acestea, nu se întâmplă așa. Dacă te aștepți ca alții să fie ca și tine, atunci nu poți evita dezamăgirea.

Trebuie să observi comportamentul altor persoane, chiar și a celor care nu îți plac, pentru ca acțiunile lor să nu te ia prin surprindere.

5. Ei nu analizează oponentul, ci pe sine

Este important să poți să îți controlezi emoțiile atunci când interacționezi cu o persoană dezagreabilă. În loc să te gândești la cât de mult te irită acea persoană, mai bine întreabă-te de ce simți ceea ce simți. De multe ori ne resping la alții calitățile care nu ne plac la noi.

6. Ei iau o pauză și respiră adânc

Există unii oameni care te irită constant. Poate fi colegul care niciodată nu îndeplinește sarcinile la timp sau băiatul care are glume proaste.

Dacă vei putea să iei o pauză și să fii rațional, o să poți să îți comunici punctul de vedere calm, argumentativ. Ia aer în piept și asumă-ți situația. În acest mod vei avea o minte limpede. 

7. Ei își exprimă nevoile

Dacă comportamentul unei persoane te afectează, spune-i despre acest lucru. Evită frazele acuzatoare. Folosește formulele: ”Când…simt că…”. De exemplu: ”Când mă întrerupeți în timpul ședinței, simt că nu apreciați munca mea”. După asta fă o pauză și așteaptă răspuns.

Sursa :