Cum oamenii maturi psihologic fac față cel aroganți și agresivi

Uneori, unele comentarii sarcastice sună ca un compliment ambiguu: „Arăți bine pentru vârsta ta”. De asemenea, există și sarcasm cu note de cinism: „Vânzările tale ar fi mai mari dacă ai înțelege lucrurile pe care le spui clienților”. Uneori, se pare că lumea devine din ce în ce mai cinică cu fiecare zi.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să lași pe oricine să te streseze. Fiecare dintre noi ne putem antrena psihicul pentru a răspunde în mod adecvat tuturor circumstanțelor favorabile, dar și persoanelor neplăcute. Iar dacă te afli într-un mediu toxic, schimbă acest mediu. Un mediu nesănătos îți va afecta bunăstarea, indiferent cât de puternic este psihicul tău. Cum să faci față la grosolănie?

Să nu permiți nimănui să aibă putere asupra ta

Permițând altora să-ți controleze gândurile, sentimentele și comportamentul, le dai putere asupra ta. Cu siguranță nu ai vrea să lași toate comentariile negative să-ți influențeze atitudinea față de sine însuți și de felul în care te simți zi de zi. Dacă cineva are un obicei din a fi sarcastic cu tine, nu-i oferi acelei persoane prea mult spațiu în viața ta.

Petrece fiecare zi cu o faptă bună, chiar dacă colegul tău de muncă este nepoliticos. Sau nu lăsa atitudinea șefului să-ți afecteze sentimentul de stimă de sine. Reprogramează gândurile triste. Respiră adânc pentru a-ți menține calmul. Fă un pas înapoi de la situațiile care te depășesc până înveți să treci peste ele.

Rămâi fidel valorilor tale

Încearcă în orice situație să fii puternic din punct de vedere psihic. Cunoaște-ți valorile și pune-le pe primul loc, chiar și atunci când vei avea de-a face cu oameni nepoliticoși. Ține minte că menținerea integrității proprii este cheia păcii interioare.

Prin urmare, îndepărtează-te mereu de situațiile care nu corespund convingerilor tale și repetă-ți că mereu este important să-i tratezi pe cei din jur cu respect. Oricât de puternică ar fi tentația, niciodată nu trebuie să cazi la nivelul grosolăniilor. Fii mândru de tine și fii mai bun.

Să știi când să vorbești, să știi când să taci

Trebuie să știi când să fii mai asertiv și când să nu-ți fie frică să-ți spui părerea. Să știi că uneori este mai bine să ignori comentariile rele ale unei persoane care doar încearcă să atragă atenția și știe să o facă doar spunând cuvinte grosolane.

Nu te angaja în argumente fără sens, dar nici nu trebuie să-ți fie frică să-i tragi la răspundere pe oameni pentru comportamentul lor. Fii direct în discursul tău. Când este cazul, nu ezita să întrebi concret ce îl deranjează atât de tare pe interlocutorul tău. Concentrează-te doar asupra lucrurilor pozitive și fii alături doar de oameni pozitivi.