fb

Cum oamenii încearcă să compenseze lipsa de iubire, bucurie, căldura și suportul

E nebunie în jur! Se popularizează tema predestinării și necesității căutării atât de mult, încât mii de oameni încep să se simtă nefericiți. Au impresia că dacă nu-și găsesc predestinarea, nu vor fi fericiți. În același timp, puțini sunt cei în stare să identifice sensul acestei noțiuni.

În loc să fii mereu în continuă căutare și să nu știi ce cauți, încearcă să privești lucrurile altfel. Predestinarea este realizarea în sferele importante ale vieții pentru un om. Cele mai importante sunt:

Relația cu tine însuți. Cine sunt? Unde mă duc? De ce sunt aici? Oportunitatea de a te corecta, de a-ți compara drumul vieții cu al celorlalți,  să ai libertatea de a alege.

Relațiile de dragoste. Doi oameni care să se completeze și să se accepte unul pe altul.

Relațiile sufletești. Mama, tata, surorile și frații.

Relațiile de prietenie. Schimb de idei. Posobilitatea de a alege pe oamenii pe care îi dorești în viața  ta.

Realizările pe plan profesional. Abilitățile tale să fie utile în orice domeniu social, iar în schimb să fii răsplătit financiar.

Realizările artistice. Unii au multe valori artistice, alții mai puțin. La unii serviciul coincide cu hobby-ul.

Viața este compusă din toate aceste lucruri, nu-i așa? Dacă nu ești  sigur că aceste sfere sunt atât de importante pentru tine, atunci amintește-ți de eșecurile și situațiile conflictuale în care întrebările lovesc cel mai dureros în om. Cred că de obicei asta este despre relații… Dar ce va fi dacă din viața oamenilor vom elimina filmele, cărțile, comportamentul oamenilor celebri, importanța relațiilor normale, personale, amicale și de rudenie? Rămâne formula: predestinarea – realizarea profesională, anume acest „lucru al vieții” popularizat, prin care oamenii încearcă sa compenseze insuficiența dragostei, a fericirii, a ăldurii, a susținerii și a altor sentimente.

Eu nu sunt împotriva căutării „predestinării”, doar că încerca să înlocuiești una cu alta. Sunt sigură: mulți oameni, călătorind prin lumea exterioară și interioară în căutarea predestinării proprii,  se vor „elibera”, dacă vor stabili relația cu sine, cu apropiații și cu spațiul înconjurător.

Nu este atât de greu să te realizezi pe plan profesional dacă te cunoști bine pe tine însuți. Cunoscându-ți plusurile și minusurile, faci diferență îmtre lumea personală și cea profesională. Dorești să faci ceva util nu doar pentru mediul tău restrâns, dar și pentru ceilalți oameni? Nu este nimic complicat, pur și simplu încearcă să rezolvi problemele altor oameni. La această etapă de obicei realizezi că vrei să ajuți lumea, dar problemele oamenilor sunt atât de transparente, încât este plictisitoare această „predestinare”.

Oamenii nu sunt în căutarea „predestinării”, ei caută metode să obțină de la lume ceea ce le lipsește: dragoste, bucurie, susținere, simțul propriei utilități. În „predestinare”, ca și în relațiile de dragoste, trebuie să pornești de la propria completare, iar în completare nu există căutări chinuitoare. Crede-mă, când apare  impulsul către acțiune nu se lasă nimic așteptat: neapărat apare o idee. Oamenii, circumstanțele se formează într-un mod special și uite că tu deja „provoci bine” întregii lumi sau unei părți a acesteia.

Nu cred  în căutări chinuitoare ale „predestinării”. Dacă în viața ta totul este îndelungat și chinuitor, atunci încearcă să te uiți mai atent la golurile și problemele nerezolvate din alte sfere ale vieții. La urma urmei, predestinarea omului nu constă în a fi om? Și oare relațiile dintre oameni nu stau la baza lumii umane? Iar sfera potrivită de activitate poate fi găsită de oricine.

Source :

econet