Cum nu trebuie să atragi iubirea cuiva

Despre dragoste s-a scris foarte mult. S-au dat o mulțime de sfaturi și totuși preferăm să greșim din nou și din nou, atunci când ne implicăm într-o nouă relație. Pentru a face acest lucru, pentru a face o persoană să te placă, trebuie să ții cont de câteva lucruri. De regulă, majoritatea sfaturilor la acest subiect ar fi:

– să faci tot ce vrea el și să nu te cerți;

– mereu să ai grijă de el;

– să arăți cât ești de tare.

Dar toate acestea sunt o mare greșeală. Nici una din aceste metode nu funcționează. Primul sfat te va îndepărta ca persoană din această relație. Vei deveni neinteresantă deoarece nu vei fi cu adevărat acolo. Acest lucru poate funcționa doar într-o relație dependentă, atunci când partenerul devine dependent de cel pe care îl iubește.

Dar asta va fi doar dependență, nu și iubire.

Poți respecta o persoană numai atunci când și ea se respectă pe sine, când spune ce crede și poate decide pentru sine. Al doilea sfat este ca o încercare de a cumpăra dragostea, e ca atunci când faci ce vrea partenerul tău doar pentru ca să te iubească.

Dar cu cât unul din parteneri șantajează cu grija, cu atât al doilea îl va disprețui și-l va respinge. Al treilea sfat de a obține dragostea este prin autopromovare. Da, este un punct care este bun, dar totul trebuie făcut cu înțelepciune, pentru un lucru este să demonstrezi calitățile tale pozitive, iar altul este să te exaltezi din toate punctele de vedere.

Adică, în loc să te interesezi de tot ce este în jurul tău, folosind autopromovarea, încerci să atragi interesul doar asupra ta. Dar toate aceste lucruri nu atrag atenția. Nu îți vor oferi dragoste ori afecțiune.

Cum să obții iubirea cuiva?

Pentru început trebuie să recunoaștem că nu există o anumită cale. Nu depinde doar de tine. Este ca și cum ai încerca să atragi soarele într-o zi posomorâtă. Este ca și cum ți-ai dori ca cel mai frumos băiat să se așeze lângă tine pe banca din parc, doar că acest lucru nu se întâmplă.

Poți spera, dar nu poți gestiona cu aceste lucruri. Unul din principalele procese din acest lucru este să-ți trăiești neputința și să-ți plângi visele neîmplinite. Ce fac oamenii după aceea? Cerșesc, se plâng, cer milă, fac scandal, impun… Evident, nimic din toate acestea nu sunt favorabile primirii iubirii și nici rezolvării situației create.

Acesta este, în esență, un comportament copilăresc care provine din incapacitatea de a-ți cunoaște limitele capacităților tale. Deci, în loc să cerșești dragoste, să implori, să te umilești și să te lauzi pe sine, trebuie doar să faci un pas înapoi și să arăți partenerului că-i respecți drepturile și deciziile.

Tot ce trebuie să faci este să ai grijă de tine

De necesitățile tale, de dorințele tale. Să încerci cumva să te dezlipești de partener, să nu mai depinzi de el. Dacă el nu-ți poate oferi nimic din ce vrei tu, înțelege și acceptă acest lucru. Apoi încearcă să găsești alte modalități de a-ți satisface toate nevoile.

Cum poți îmbunătăți situația? Interesul partenerului pentru persoana ta se va trezi doar atunci când va vedea că ești concentrată pe interesele tale. Doar arată-i că ai multă iubire pentru el și doar dacă vrea, i-o poți oferi. Pentru a nu strica nimic și pentru a primi șansa de a ușura toată situația, trebuie să te ocupi de sine. Să nu fii dependentă de nimeni, să lucrezi asupra ta și asupra dezvoltării tale și atunci vei rpimi iubire fără să o cerșești și fără să te umilești.