Cum îți dai seama că alături de tine este o persoană negativistă

Oamenii din viața noastră ne reprezintă, iar cei cu care petrecem cel mai mult timp ne pot influența enorm. Mai ales atunci când luăm decizii sau ne spunem părerea asupra unui subiect.

De aceea, este foarte important să vă alegeți oamenii cu care veți interacționa cel mai mult. Prietenii, vecinii, colegii sau iubiții pot avea o enormă influență asupra stării voastre emoționale și psihice. Atât timp cât veți fi înconjurați de oameni pesimiști probabilitatea este mult mai mare ca să fiți descurajați atunci când doriți să faceți vreo schimbare în viața voastră.

De foarte multe ori, viziunea negativă asupra vieții poate fi molipsitoare. Prin urmare, atunci când sunteți înconjurați doar de negativism, pierdeți pofta de a simți fericirea și de a vă bucura de lucrurile mici. Abraham Lincoln spunea: „Ne putem plânge că tufele de trandafiri au spini sau ne putem bucura că spinii tufelor au trandafiri.” Așa că, voi sunteți cei care alegeți. Voi decideți – continuați să stați lângă oameni care vă arată doar partea goală a paharului sau alegeți să vă faceți noi prieteni de la care veți avea multe de învățat și vă va ajuta să vă materializați visurile.

Comportamentele disfuncționale și distructive nu trebuie acceptate, deoarece vă poate scădea respectul față de sine, pot provoca anxietate, stres, vă pot omorî speranța și puteți deveni mai puțin optimiști. Cum cunoașteți că omul de lângă voi este negativist?

1.Persoana negativistă este extrem pesimistă. Un astfel de om mereu va găsi la orice soluție câte o problemă. Mereu va avea îndoieli la cele mai nesemnificative lucruri. Atunci când apar circumstanțe noi îi este mereu frică și se îngrijorează.

2.Persoana negativistă se victimizează și se plânge. Un astfel de om mereu consideră că alții sunt de vină pentru eșecurile pe care le are. Așteaptă ca alții să-și asume responsabilitea pentru bunăstarea sa. În prezența acestui om vă veți simți furioși, agitați, neîncrezători, lipsiți de putere, triști.

3.Persoana negativistă vă va bloca evoluția. Un om negativist niciodată nu va dori ca voi să evoluați, pentru că evoluția voastră i-ar putea arăta punctele sale cele mai slabe sau s-ar putea ca relația voastră să se schimbe și nu într-un mod pozitiv. Trebuie de reținut: un astfel de om nu o să vă aducă nimic pozitiv, iar dacă un om nu vă ajută să evoluați, nu are sens ca acea relație să fie.

4.Persoana negativistă vrea să dețină controlul. Pentru un om toxic nu contează ce simte, ce dorește cel de alături. Cel mai important pentru el este să-și atingă scopurile. Astfel manipulează, minte, așteaptă doar să se ofere, dar nu oferă nimic. Într-o relație cu un astfel de om nu există reciprocitate.

5.Persoana nagativistă niciodată nu se va bucura de succesul omului de alături. Atunci când veți împărtăși cu un om negativist bucuria, mereu va găsi un mod în care vă va umbri fericirea. Dacă veți fi entuiziasmați de ceva, va găsi potențiale scenarii în care totul ar putea merge într-un mod negativ.

În viață trebuie să aveți oameni care să vă susțină, să vă respecte și să creadă în voi. Odată ce alegeți să trăiți în continuare lângă un om toxic, riscați să vă consumați toată energia pozitivă. Totodată veți pierde cele mai frumoase momente din viață, iar din cauza pesimismului nu veți avea curajul să faceți noi schimbări și să atingeți noi orizonturi.

Mary