fb

Cum își încep ziua oamenii de succes

Dimineața este extrem de importantă. Este fundația pe care se construiește întreaga zi. Modul în care alegi să îți petreci dimineața, poate prezice tipul de zi pe care o vei avea.

Pentru a-ți construi o zi relaxantă, plină de bunătate, dragoste și plăcere, folosește-te de unicul lucru care îți poate influența acea zi – dimineața. Iată 9 lucruri care te vor ajuta să îți faci ziua mai bună:

1. Trezește-te mai devreme

Dacă diminețile îți sunt haotice, soluția simplă: trezește-te mai devreme. Sigur că trebuie să mergi la culcare mai devreme cu o noapte înainte.

Ajustează treptat, trezește-te cu doar 10 minute mai devreme în fiecare săptămână pentru următoarele 6-9 săptămâni. Vei observa diferența de la o zi la alta. Timpul suplimentar te va ajuta să eviți stresul, încetineala și alte dureri de cap inutile.

2. Meditează asupra bunătății

Începe fiecare zi cu iubire, grație și recunoștință. Dacă produci dimineața gândul despre privilegiul incredibil de a trăi – de a fi, vedea, auzi, gândi, iubi, obții un motiv pentru a merge mai departe. Fericirea este o mare parte a vieții tale. Bucuria reprezintă sentimentul prin care apreciezi totul.

Realizează că nu fericirea ne face recunoscători, dar recunoștința ne face fericiți. Fă un obicei din a observa binele pe care deja îl ai și vei vedea mai multă bunătate pe tot parcursul zilei.

3. Întinde-ți corpul

Un lucru simplu, dar des uitat. Întinderea corpului are următoarele beneficii cheie:

– Creează o gamă mai mare de mișcare în articulațiile corpului.

– Sporește flexibilitatea și coordonarea musculară.

– Crește circulația sângelui la nivelul diferitelor organe vitale.

– Sporește energia fizică și mentală.

– Alege un mod de întindere care ți se potrivește. Iar pe parcurs vei observa schimbările.

4. Bea un pahar de apă înainte de a consuma orice altceva

Corpul tău constă mai mult de 60% din apă, iar dormind toată noaptea fără a bea apă, acesta se deshidratează și are nevoie disperată de hidratare. Oferă-i exact ce are nevoie. Evită cafeaua, ceaiul sau alte băuturi, înainte de a te asigura că acel pahar cu apă este primul lucru care îl consumi dimineața. Te vei simți plin de viață.

5. Nu complica lucrurile

Nu încerca să faci toate lucrurile odată. Nu lucra și nu te stresa, pentru că îți complici ziua dis-de-dimineață. Alege mai degrabă lucrurile care te liniștesc. Oferă-ți timp pentru a savura acel pahar cu apă, pentru a îți întinde corpul, medita asupra recunoștinței. Savurează ceaiul/cafeaua, citește câteva pagini. Alege ce îți place.

6. Fă câteva lucruri care te mișcă

Nu-ți planifica o listă de lucruri care trebuie să le faci, dar care nu dorești cu adevărat să le faci. Privește diminețile ca pe un dar.

7. Citește, examinează sau ascultă ceva care-ți hrănește mintea

Unii din cei mai fericiți oameni de succes, citesc câte un pic din Scriptură, cărți care inspiră, articole sau citate. Alții ascultă radio sau programe care îi motivează să își înceapă ziua. Cheia este de a avea un ritual axat pe absorbția unor doze mici dintr-un conținut care te îmbunătățește și îți alimentează bazele perspectivei și cunoștințelor.

8. Fii prezent, respiră și apreciază pauzele dintre activități

Diminețile nu sunt doar despre lucrurile pe care le faci, dar și despre pauzele dintre ele, care la fel trebuie apreciate.

Apreciază timpul în care îți torni cafeaua, îți găsești cartea, mergi să îți așterni covorașul pentru meditație, întorci paginile cărții sau stai și admiri răsăritul soarelui. Toate aceste pauze sunt la fel de importante. Nu te grăbi și încearcă să simți fiecare lucru.

9. Mișcă-te cu grație spre cel mai important lucru

Ca ființe umane suntem orientați spre scopuri. Ne place progresul. Când realizăm unul din obiectivele noastre, zâmbim datorită acestui fapt. Din această cauză oamenii cei mai fericiți sunt și cei mai de succes.

Cheia este de a te concentra pe lucrurile exacte, nu pe cele urgente. Te poți întreba „De ce este atât de imposibil să realizez anumite lucruri?” Și răspunsul este simplu: faci prea multe lucruri inutile.

Sursa: marcandangel.com