Cum înțelegi că ești doar o rezervă pentru el și așa vei rămâne pentru totdeauna

Este imposibil să trăiești doar din iluzii, să crezi că omul de alături se va schimba într-o zi și te va considera o prioritate, în timp ce realitatea îți demonstrează că puțin îi pasă și nu este interesat de tine. Este imposibil să construiești de una singură.

Este firesc să cauți acel echilibru emoțional, să ai încredere și să știi că nu vei fi trădată de partener. Sunt gesturi și acțiuni care contează enorm, sunt comportamente care fac diferența, există o atitudine demnă care te convinge că totul are rost.

Atunci când eforturile tale nu sunt acceptate, când indiferent ce faci primești doar reproșuri și jigniri, când știi că poate pleca în orice moment din relație fără regrete, ajungi să nu mai găsești resurse pentru a merge mai departe, pentru a trăi emoția.

El alege să fie indiferent și egoist, în loc să se implice și să-și asume totul. I se pare firesc să se gândească la propria stare de bine, să se folosească de sinceritatea ta, să se rezume la o aventură superficială, să lase loc pentru sentimente străine.

Nu a încercat niciodată să te cunoască cu adevărat, să empatizeze cu stările tale, să te susțină în momente complicate, să stea de vorbă cu tine într-un mod sincer și corect. În schimb, te judecă pentru orice fleac, te umilește cu orice ocazie.

Refuză să se implice mai mult, să caute soluții pentru provocări, să reacționeze demn în fața unor situații dificile. Vine și pleacă când are chef, dă vina pe tine pentru toate eșecurile, are un comportament defensiv atunci când îl provoci să demonstreze.

Profită de sensibilitatea ta

Știe cât de mult îl iubești, știe cât de greu îți este să pleci din această relație. Se folosește de asta pentru a-ți controla lumea și viața, pentru a-ți impune anumite lucruri, pentru a te forța să renunți la propriile visuri de dragul lui.

Nu este un partener matur emoțional, echilibrat, gata să găsească soluții. Aduce multă instabilitate între voi, se joacă cu tine, rămâne egoist și laș în momente complicate, se consideră mai special și mai important, nu-i pasă.

Este scenariul perfect pentru el, atunci când îi accepți toate defectele, când lași între voi minciuna și trădarea, doar să nu te părăsească. Între timp, își permite să flirteze cu alte femei, să desconsidere așteptările tale.

Nu există decât promisiuni false, cuvinte care sună frumos, gesturi superficiale. În loc de o comunicare sinceră refuză să îți vorbească despre propria lume, despre trecut și planuri de viitor. Se rezumă la mesaje banale, toxice.

Nu-i pasă ce simți și ce aduce în lumea ta, nu-l interesează ce se ascunde în sufletul tău, nu caută să te cunoască mai bine, să construiască ceva frumos. Instabilitatea ta emoțională, fricile și îndoielile sunt în avantajul său.

Caută doar să crească dependența de el, vrea să rămâi o rezervă pentru când va avea nevoie de tine. Nu accepta această realitate, nu accepta alături un partener toxic care pur și simplu nu vrea și nu poată să-și asume o relație sănătoasă.

© De Vorbă cu Tine