Cum inima noastră se schimbă după trădare

Se întâmplă exact când omul care ți-a promis că te va proteja – te-a trădat.

Nu întotdeauna ai fost aşa. Nu întotdeauna ai fost rece, distantă, gata să respingi pe oricine. Inima ta nu mereu a fost înconjurată de un zid de protecție uriaș. Odată inima ta ştia ce este dragostea, iar tu erai atât de sigură pe tine.

Apoi totul s-a schimbat…

Ai fost trădată de cel pe care l-ai iubit și în care ai avut încredere. Sunt puține lucruri care ne pot rupe inima în bucăți. Trădarea o poate face. Această durere e incredibilă: îţi smulge inima şi o aruncă la pământ. Nu vrei să o ridici de jos, o laşi să sângereze acolo, să nu mai simţi această durere.

Dar înțelegi că trebuie să mergi mai departe. Trebuie îţi iei inima de jos şi să o pui la loc în pieptul gol… Dar această inimă, pe care ai pus-o înapoi, nu mai este cea care era înainte. E acoperită de cicatrici. Ea  nu mai caută dragoste, vrea doar să te protejeze de durerea trădării. 

O inimă trădată se schimbă pentru totdeauna.

Nu mai poți avea încredere în nimeni altcineva, priveşti fiecare persoană nouă din viaţa ta cu neîncredere. El te-a făcut să suferi enorm, nu mai știi ce înseamnă fidelitate. 

Inima ta alungă departe toți oamenii. Le vede toate defectele şi se convinge că nimeni nu mai este demn de încredere. E convinsă că eşti înconjurată doar de duşmani. Inima ta priveşte amabilitatea cu suspiciune. Ea neagă bunătatea şi refuză să o accepte. Mai degrabă te va lăsa să suferi în singurătate, decât să accepţi bunătatea cuiva. 

Inima îţi jură să fie dură, puternică. Îți cere să nu ai nevoie niciodată de nimic. Să nu mai ai încredere în nimeni. Ea a nu mai crede că cineva o poatre proteja, iubi, asculta. 

Trădarea ţi-a arătat cât de periculos este omul pentru inima ta.

Inima ta decide să rămână în siguranţă: refuză să accepte ispita unei noi iubiri. Singura problemă este că inima ta a fost creată anume pentru iubire, pentru dragoste, pentru intimitate. 

Trădarea a făcut inima ta să fie neputincioasă. La rândul tău, te temi de o nouă relaţie. 

Pentru a-ţi deschide din nou sufletul, trebuie să ai curajul să distrugi zidurile cetăţii tale. E timpul să întinzi braţele. Să iubeşti înseamnă să îţi asumi responsabilităţi, riscuri multe. Dar asumă-le. 

A venit momentul să te înveţe să iubeşti din nou.