Cum în mod inconștient refuzăm fericirea în viața noastră: răspunsuri care te vor ajuta

Acest articol te va ajuta să înțelegi de ce noi, oamenii, refuzăm fericirea în mod inconștient. În loc să acceptăm fericirea – criticăm, dăm vina pe alții și rămânem nefericiți.

Acest lucru se întâmplă deoarece trăim o viață inconștientă. Viața conștientă este una în care te înțelegi și te accepți pe tine însuți. Totul depinde de alegerea noastră: alegerea de a fi fericit aici și acum! Alegerea de a lucra la serviciul care îți aduce fericire. Alegerea de a fi iubit și de a iubi.

Respingi și renunți la ceea ce te face fericit dintr-un motiv  – practic trăiești într-o viață inconștientă. Cât de straniu ți-ar părea acest lucru, majoritatea oamenilor nu vor să recunoască unele greșeli și nici nu doresc să rezolve unele probleme. Ei cred că sunt conștienți de fiecare acțiune. De fapt, nu este chiar așa.

De exemplu: un om își schimbă în mod constant locul de muncă – la un interval de 6 luni. La nivel rațional, el invocă diverse scuze: „M-am dus de la acest loc de muncă pentru că …“ De fapt, în urma unei analize, el mai poartă în subconștientul lui conflictul nerezolvat pe care l-a avut cu tatăl său și frica față de societate.

Renunțarea la fericire, la sănătate și la succes vine din copilărie. Prin urmare atunci când te plângi că ești nefericit, întreabă-te ce te împiedică să fii fericit. Gândește-te ce vrei aici și acum și acționează pentru a-ți îndeplini visurile și dorințele. Uneori oamenii îmi spun: „La mine nimic nu s-a schimbat.” Asta înseamnă că încă nu ai făcut regulă în interiorul tău, iar dilemele din subconștientul tău nu-ți permit să realizezi ceea ce-ți dorești.

Trebuie să știi că din cauza conflictelor interne creezi obstacole pentru a da răspunsuri la întrebările pe care le ai. Fără temelia de bază – conștiința – mereu îți vei crea probleme care te vor face să suferi. De obicei oamenii greșesc și refuză să-și învețe lecția. Continuă să critice, să învinuiască, să sufere.

Pentru a realiza dacă ești pregătit să faci față propriei fericiri trebuie să-ți pui următoarele întrebări:

– Ce aș face acum dacă mi s-ar propune un nou serviciu?
-Ce aș face dacă m-aș muta într-o altă țară?
-Ce aș face dacă m-aș despărți de omul drag?

Gândește-te câteva minute și răspunde la toate întrebările de mai sus. Dacă ai simțit frica față de necunoscut este posibil că această frică nu-ți permite să te dezvolți.

Ce te-ar ajuta să elimini orice obstacol din calea fericirii?

Tot ce se întâmplă cu noi și în jurul nostru este reflecția interiorului nostru. De aceea nu trebuie să cauți obstacolele la suprafață, ci în interiorul tău. Pitagora spunea: „Nu alerga după fericire, ea mereu există în adâncurile sufletului tău.”

Sursa :