fb

Cum îl poți ajuta pe un bărbat să se deschidă emoțional

Comunicare este un factor primar într-o relație de succes.

Cu părere de rău, nu toți bărbații sunt pregătiți pentru discuții profunde. Dar asta nu înseamnă că problema nu are soluție. Iată câteva metode prin care îți poți provoca bărbatul la o discuție sinceră și emotivă:

1. Pune întrebări care necesită un răspuns emoțional

Oamenii au nevoie să se deschidă altor oameni. Însă tot ei refuză sa facă acest lucru din numeroase motive.

Anume de asta și trebuie să acționezi treptat. Întreabă-ți partenerul cum s-a simțit în urma unui eveniment? Dacă are nevoie de susținere, dacă poți să faci ceva în acest sens.

2. Folosește metoda lui Sigmund Freud

Nu reacționa prea aprins atunci când bărbatul tău decide să îți spună un lucru personal.

Acest fapt ar putea să îl sperie. Fii calmă și dezvoltă discuția prin intermediul altor întrebări neutre, precum: cum a fost asta? Acum te simți mai bine?

3. Permite-i să se simtă expert

Orice om vrea să se simtă necesar și, cu atât mai mult, înțelept. Permite-i bărbatului tău să își expună părerea și nu te grăbi să o critici. Ba mai mult, ai putea apela și singură la ajutorul lui. Cere-i un sfat.

4. Arată-i că și tu ești vulnerabilă

Vulnerabilitatea este ceva care ne caracterizează, într-o măsură mai mare sau mică, pe fiecare dintre noi. Din moment ce el a avut curajul să pară slab în fața ta, fă și tu acest pas.

5. Alege subiectele de discuție care l-ar interesa

Advertisement

Cel mai bine poți cunoaște un om atunci când îi permiți să vorbească. Fiecăruia îi place să discute despre lucrurile de care este pasionate.

Află care sunt hobby-urile și slăbiciunile partenerului tău. Chiar dacă tu nu le împărtășești, nu uita că pentru el acestea au un rol aparte.