Cum energia negativă îți afectează viața și cum poți să te cureți de EA

 Așa cum probabil știi deja, oamenii pozitivi sunt scufundați într-o energie pozitivă și oamenii negativi sunt scufundați într-o energie negativă.

Noi tindem să percepem energia că pe ceva ce alți oameni au. Sigur uneori ne simțim negativi, dar știai că uneori negativitatea se poate instala fără că noi să știm?

Asta pentru că uneori negativitatea vine deghizată ca “realitate”. Este ușor să spui: “Sunt doar realist” în loc să îndrăznești să visezi – și să crezi în visul tău.

Ai putea chiar să consideri că oamenii pozitivi nu sunt realiști – că sunt naivi, că trăiesc cu capul în nisip ca struțul, că au un zâmbet fals pe fața lor în momente de dificultate etc. Sunt chiar “idioți” sau e ceva legat de pozitivismul lor?

Nu înseamnă neapărat că dacă ești realistic ești automat negativist. Când vezi lumea dintr-o perspectivă realistică, dacă versiunea TA de realitate este negativă atunci automat vei fi negativ. Atunci când vei fi condiționat să crezi că orice poate merge rău, atunci chiar va merge rău și orice ar putea merge bine o să meargă rău de asemenea. Convingerile tale din subconștient te transformă într-o persoană negativistă fără să îți dai seama.

Și dacă asta e adevărat, cum să îți dai seamă de asta? Cum să îți dai seamă că norul de energie negativă în care ești atrage oamenii greșiți, situațiile greșite și sentimentele greșite? Și cum poți să te asiguri că nu îți dezvolți continuu această negativitate?

Iată niște întrebări pe care ar trebui să ți le pui:

Te plângi? Tot timpul sau doar uneori?

  • Discuți de obicei cu ceilalți despre ceea ce este rău în lume decât despre ceea ce este bine? Asta include “vremea groaznică”, traficul “oribil”, guvernul “idiot”, legi “stupide” etc.
  • Critici? Tot timpul sau doar anumiți oameni?
  • Crezi că nu ai control asupra rezultatelor din viață ta?
  • Ești atras de dramă și dezastre? Când e o știre de genul la televizor, trebuie neapărat să o vezi?
  • Te simți victimizat? Vorbești despre ceea ce îți fac oamenii ție?
  • Ești recunoscător pentru ceea ce ai sau vei fi recunoscător când lucrurile vor merge mai
    bine pentru tine?
  • Simți că ți se întâmplă și ție ceva? Sau simți că viață ta e plictisitoare și anostă?

Ultimele două întrebări sunt importante. Dacă nu ești recunoscător decât atunci când lucrurile ies așa cum vrei tu, atunci ești negativ. Recunoștința este pozitivă. Dacă ești recunoscător pentru ceea ce ai în viață, atunci inviți energia pozitivă în viață ta.

Când te victimizezi și spui câte lucruri ți se întâmplă ție e ușor să fii negativ deoarece îți convine să cedezi puterea altcuiva. Să dai vina pe altcineva. Îți trebuie curaj să accepți că îți creezi propria experiență de viață.

Dacă ai răspuns pozitiv la mai mult de 2 întrebări, înseamnă că ești o persoană negativă. Pentru a te curața de energia negativă și să îți crești vibrația, trebuie să te antrenezi să alegi o atitudine pozitivă.

Iată o altă idee interesantă de luat în considerare: nu ai observat că oamenii pozitivi obțin aproape tot timpul ce își doresc, și chiar dacă lucrurile nu ies cum vor ei, ei tot se bucură de viață…în timp ce oamenii negativi se plâng și se vaită de eșecurile lor și chiar de lucrurile bune din viață lor? Pentru că în negativismul lor nici măcar nu mai văd lucrurile bune.

3 pași pentru a te curăța de energia negativă

Asumă-ți responsabilitatea – Când crezi că este vina altcuiva pentru ceea ce ți se întâmplă, suferi foarte mult deorece te consideri neândreptățit și nu știi ce ai făcut că să meriți asta. Când realizezi că totul se revarsă dinlăuntrul tău, vei începe să te autoeduci spre pace și bucurie.

Începe să înlocuiești gândurile negative cu cele pozitive – acest lucru ia timp și e nevoie de multă practică, dedicare și decizia clară de a vedea lumea prin “lucrurile care pot merge bine” decât “lucrurile care pot merge rău”. Trebuie să îți reamintești de fiecare data când realizezi că te porți sau vorbești în mod negativ.

Depășește problemele trecutului; încearcă să vezi lucrurile pozitive înaintea celor negative; încearcă să îți asculți intuiția, ceea ce îți spune sufletul înaintea realității; creează-ți o realitate în imaginația ta și manifestă-te conform ei. Nimeni nu vrea că energia negativă să le impregneze viețile deși mulți îi permitem.

Dar îi permitem în mod inconștient, bazându-ne pe situațiile din trecut care ne sugerează niște rezultate inevitabile. Când depășești situațiile din trecut și realizezi că viitorul nu depinde de ele, ci de tine și de atitudinea ta – atunci poți să începi să îți trăiești viață în mod conștient.

Ce se va întâmplă atunci? Energia ta pozitivă va atrage că un magnet ceea ce consideri tu că este bine și potrivit pentru tine: oameni, situații, lucruri… și vei observa o mare schimbare în ceea ce privește fericirea și pacea interioară.

De ce să nu alegi energia pozitivă? Fă niște schimbări în interiorul tău și vei vedea repede schimbări pozitive în viață ta.