Cum energia casei în care locuim ne influențează viața

Un articol despre energia din casa fiecăruia dintre noi. Adevărul este că ea depinde nu doar de oameni, ci și de obiceiurile pe care le cultivăm acolo!

Cu siguranță că ați auzit de multe ori aceste îndemnuri stranii, care au un început istoric depărtat: „Nu îți lua rămas bun peste prag”, „Nu arăta spre tine”, „Nu te întoarce înapoi, dacă ai uitat ceva” și multe altele. Dar oare ce se ascunde, în realitate, în spatele acestor superstiții poporale?

„Nu îți lua rămas bun peste prag”

În cultura populară, pragul reprezintă o conotație simbolică a unei bariere energetice, care separă două lumi. Lumea ta și lumea interlocutorului tău, care în aceste circumstanțe e interpretată ca fiind străină. O graniță invizibilă împiedică contactul dintre voi, iar energia transferată de la o lume la alta se pierde.

Astfel conexiunea dintre participanții la contactul psiho-emoțional este distrusă, datorită unui simbol din subconștientul nostru.

„Nu arăta spre tine!”

Așa obișnuim să avertizăm o persoană care vorbește despre bolile cuiva. Mecanismul deochiului în acest caz este următorul: arătând cu degetul în direcția noastră, trimitem un grad sporit de energie spre univers.

În același timp, apelând la boală, oferim acestei energii o „culoare” corespunzătoare, adică o completăm cu informații exacte despre diagnostic. Pare irațional, dar psihicul uman poate fi mult mai imprevizibil decât s-ar putea părea…

„Nu găti când ești prost dispusă”

Așa sunt învățate gospodinele de către mame și bunici. Generația mai în vârstă are dreptate absolută: hrana absoarbe energia din jur, iar noi, consumând-o, primim împreună cu calorii și vitamine o încărcătură energetică incredibilă.

Mâncarea făcută în timp ce te cerți cu cineva, știrile sumbre sau emoțiile generate de un film de groază, sunt destul de capabile să aibă un impact negativ asupra sănătății familiei, din considerente psiho-somatice.

„Nu te întoarce înapoi, dacă ai uitat ceva”

Odată ce te-ai întors înapoi, ai grijă să te odihnești, să-ți recapeți puterile, chiar dacă nu ești obosit. Acest lucru te va ajuta să te reorientezi pe calea corectă, să nu te simți dezamăgit, confuz sau dezorganizat.

Dacă însă ai luat rapid lucrul uitat și pleci din casă, riști să ai o zi plină de nenoroc, cauzat de propria ta lipsă de atenție.

Sursa :