Cum e să fii cea mai bună femeie din viața fostului tău: secretul pe care el nu ți l-a spus niciodată

Întreabă un bărbat – a fost în viața lui o femeie pe care o ține minte până în prezent? Nu o scorpie și nici o profitoare, dar anume acea femeie. Ea apare în inima lui cât o fracțiune de secundă: printr-un ecou, un miros, un zâmbet fericit.

Acea femeie este de neuitat. 

Văzând pe stradă pe cineva care-i seamănă, bărbatul întoarce capul cu inima frântă – poate e chiar ea, deși cum poate fi, dacă e la sute de kilometri distanță. Apoi tot restul zilei se întoarce în trecut, atunci când era cu ea. Fără regrete și tristețe – pur și simplu alături de acele amintiri îi este cald. Sigur, și femeile au asemenea bărbați. Dar natura a oferit femeilor darul de a iubi total, de a oferi iubirea întreagă omului de alături, de aia femeia va încerca cu fiecare nou partener să construiască acea lume unică. Dimpotrivă – ele vor ține minte pe cei care le-au făcut să sufere. Bărbații însă vor ține minte femeile care le-au adus fericirea.

De ce se întâmplă astfel? 

De ce fosta, cu toate neajunsurile ei, cu toate incertitudinile și complicațiile, încălzește sufletul acestui bărbat?

Pentru că alături de ea el s-a simțit important, mai important decât este. Nu adevărat, nu viu și nici puternic, dar ceva mult mai mult decât atât. Mai mult decât iubit, mai mult decât îndrăgostit. Este o emoție unică, pe care o femeie rareori o poate simți. Pentru că inima unei femei vrea să fie cucerită, iar inima unui bărbat – lăudată.

Paradoxal, dar această emoție apare abia după despărțire. Ei se despart, trece timpul și într-o zi el își dă seama că nu poate dormi noaptea. Viața devine o permanentă insomnie.

Dacă ei încep să comunice din nou după ceva timp, femeia va simți că se află într-o situație periculoasă. Dacă ea va ceda, el nu va mai fi la fel. El va trăi cu amintirile în fiecare zi din viața lui.

Să fii cea mai bună femeie din viața foștilor – înseamnă să fii ideală. Permanent ideală. Atrăgătoare, confortabilă, caldă, moale, dulce. Femeia pe genunchii căreia el poate adormi și alături de care el se poate simți putenric.

Să fii femeia pe care el, privind-o în ochi, va găsi în ei căldura, încrederea în sine. Să fii cea mai bună înseamnă să ocupi în inima unui bărbat un loc special.

El nu te va uita, cât de mult ar încerca. Întâlnindu-se cu ea la o cafea el va ști că în tot acest timp i-a lipsit anume prezența ei. Într-o zi va bea mult, apoi va merge la ea acasă și va vorbi mult, mult, mult… despre cât de mult îi lipsește, despre faptul că urăște lumea fără ea.

Într-o zi aproape că o va uita, dar ea îl va felicita cu o frază aiurită și totul va reveni în mintea lui.

Cele mai bune foste – este fantezia în care poți să crezi. Este iluzia fericirii, pentru că să o întorci este imposibil. Să fii cea mai bună – este mai rău decât despărțirea. Despărțindu-te de el, lași în inima lui un ideal pe care nu-l va mai găsi niciodată.

El va compara mereu toate femeile cu acest ideal. El nu te va iubi, dar va crede în această imagine impecabilă. Va crede atât de mult în tine, încât va lăsa să treacă pe alături atât de multe femei pe care le-ar fi iubi enorm.

Dar ele nu au ceea ce ai tu. Ele nu sunt „suficient de…” Pentru că există deja unica, cea mai bună, imaginea căreia el încearcă să o adune pe bucăți.

Sursa :