Cum din ”doamna de fier” să devii o femeie blândă și iubitoare?

Cu această întrebare mi s-a adresat o domnișoară.

”Am un caracter prea puternic. De mică am avut-o drept model pe mama. Ea era capul familiei de când mă țin minte. Tata nu se implica în chestiile de familie. El era destul de indiferent.

Însă mama mereu a dat dovadă de forță și responsabilitate. Ea achita facturile și mergea la adunările cu părinții. Tot ea ne ajuta cu tema pentru acasă. În mare parte, starea financiară a familiei depindea de dânsa. De la ea am învățat că trebuie să fiu puternică.

Când m-am căsătorit pentru întâia oară, eram extrem de dominantă. Luam toate deciziile de una singură și nu ascultam părerea soțului. Acum sunt căsătorită pentru a doua oară. Iar ajung să fiu în ipostaza de lider.

Când a venit vorba de reparație, eu am fost cea care a găsit muncitori și care a ales toate materialele de construcție. Asta pe lângă faptul că am grijă de copil. Dar nu cred că lucrurile mai pot continua astfel? Am obosit să fiu mereu atât de puternică. Însă nu știu cum să schimb acest lucru.

Cum pot să devin feminină, firavă și blândă?”

E adevărat că trebuie să existe egalitate între parteneri. Dar în cazul de față, observăm, în exclusivitate, efortul domnișoarei.

Într-adevăr, este ea chiar atât de puternică precum se crede?

Dacă ea ar fi fost cu adevărat puternică, autoritatea ei s-ar fi manifestat altfel. Obligațiunile casnice ar fi fost împărțite la doi.

Nu ea își domina soțul în prima căsnicie, el o folosea. Ea se întreabă cum ar putea deveni firavă și neajutorată, însă nici nu observă ce deja este astfel.

Puterea nu constă doar în forța fizică și în determinarea de a acționa. Uneori puterea se ascunde în atitudinea altora față de noi.