fb

Cum depășim și soluționăm conflictele provocate de latura intimă într-o relație

Chiar și cel mai mic conflict din cauza laturii intime poate prezenta un risc pentru relația voastră. Conflictele de acest ordin fac parte din topul celor 5 motive din cauza cărora multe relații se destramă.

Aparent, există multe cupluri perfecte, dar care ascund multe probleme nerezolvate și chiar nediscutate. Cele nerezolvate, apropo, prezintă mai puțin pericol decât cele despre care nu se vorbește deloc.

Iată câteva probleme comune pe plan intim:

Moduri diferite de a se manifesta intim în cuplu

S-ar părea că trăim în era când intimitatea nu mai are secrete, și toți s-au obișnuit cu asta. Dar există persoane care au viziuni destul de conservative cu referire la intimitate. Ei sunt contra oricăror experimente în pat. Nu se pot relaxa și nu permit acest lucru nici partenerului.

Aici și apare conflictul. Atunci persoana încordată și închisă renunță, sau partenerul mai dezghețat își găsește satisfacția lângă alte persoane. Ambele cazuri duc la un sfârșit inevitabil al relației.

Necesitățile intime diverse

Necesitățile noastre erotice sunt influențate nu doar de factorii din exterior, precum: oboseala, somnolența, ci și de cei din interior, mai cu seamă de temperament. Cineva are nevoie de relații intime zilnic, iar cineva 2-3 ori pe lună.

Cum poate fi găsit un compromis armonios? Să o faci forțat? Să îți satisfaci necesitățile în afara cuplului?

Ei bine,dacă barierele fiziologice pot fi eliminate, cele psihologice provoacă probleme majore.

Micșorarea libido-ului la unul din parteneri

Motive pentru asta sunt multe. Adesea micșorarea libido-ului este motivată de lipsa de intimitate. Fără o viață intimă armonioasă nu poate exista o viață conjugală fericită.

Monotonia și plictiseala

Să mănânci zilnic același lucru, chiar și cel mai preferat, plictisește. La fel e și în sfera erotică. Când știi sigur ce te așteaptă, totul devine exagerat de monoton. E cazul să introduci elemente picante în activitatea intimă a cuplului. Încercați jocurile de roluri. Și cel mai important, discutați aceste chestii cu partenerul dumneavoastră.

Disconfortul

Disconfortul nu te predispune în cel mai agreabil mod pentru această activitate. Din păcate însă, mulți nu spun asta pentru a nu răni sentimentele partenerului. Este un lucru categoric interzis.

Cum soluționăm conflictele?

În primul rând, trebuie să comunici cu partenerul. Nu te jena să îi spui detaliile care te deranjează, îți provoacă disconfort, sau chiar durere.

Dacă conflictele sunt provocate de probleme fiziologice atunci pune accent pe sănătatea ta. Nu pentru partenerul tău, ci pentru tine.

Dacă te simți incomod în pat din cauza complexelor, ar trebuie să lucrezi asupra autoaprecierii independent sau apelând la ajutorul unui specialist.

Source :

gorabbit