fb

Cum conflictele interioare nerezolvate ne distrug viața

Conflictele interioare nerezolvate duc spre diverse tulburări:

Incertitudinea – conexă cu deciziile importante, cât și în cele mai puțin importante din viața unei persoane (face un pas important în cariera sa, alege între două femei, ia decizia cu privire la divorț, își schimbă locuința). Într-o astfel de situație, un om intră în panică și își face griji imense. Acest lucru duce la incapacitatea de a lua decizii importante în viața sa.

Ineficacitatea acțiunii – este o consecință a incapacității de a utiliza energia din cauza faptului că omul vrea să facă mai lucruri în acelaș timp. Este ca și în cazul în care apeși în acelaș timp pedala de accelerație și frâna, dar totuși încerci să conduci. Te distrugi pe tine însuți, cât și pe mașină. Omul care se inhibă în sine pierde o mare cantitate de energie. O astfel de persoană lucrează stresat, se epuizează rapid și are nevoie de o vacanță pe termen lung.

Letargia – oamenii care suferă de aceast simptom de multe ori se învinuiesc că sunt leneși. De aici apare ostilitatea față de eforturi. Letargia nevrotică – paralizează acțiunile și inițiativele. Aceasta este o consecință de înstrăinare față de sine. Astfel omul devine indiferent și pasiv. Letargia nu se extinde doar asupra acțiunilor, ci și asupra simțurilor. Consecința acestui simptom este energia risipită în zadar. Acesta este rezultatul ingnorării conflictelor interioare.

Cum se întâmplă acest lucru?

1. Energia se pierde atunci când dorești să realizezi mai multe obiective în același moment. De exemplu: femeia care crede că le poate reuși pe toate. Ea încearcă să fie o mamă și o soție bună, o bună gospodină, o figură politică și socială și încontinu să lucreze asupra ei. Sau de exemplu: bărbatul care vrea să facă ceva important, dar de fiecare dată când își dorește acest lucru se simte obosit, somnoros și se confruntă cu o tensiune insuportabilă. Care-i problema? În imaginația sa, el se crede important, acțiunile căruia pot fi îndeplinite fără probleme. Iar dacă acest lucru nu se întâmplă, el se supără, de aceea se confruntă cu furia și cu blocaje emoționale. Sau poți fi un bun orator. Poți ține un dicurs genial, dar eviți orice fel de obecții. Ca rezultat îți va fi mai greu să-ți formulezi gândurile.

2. Energia pierdută pentru soluționarea unui conflict. Conflictele nevrotice nerezolvate nu sunt doar o risipă de energie, dar influențează și asupra principiilor morale, a sentimentelor, a atitudinii și asupra comportamentului în relațiile cu alte persoane. Omul își pierde integritatea. Consecința acestui fapt este reducerea sincerității și creșterea egocentrismul. De exemplu: unii oameni trebuie să fie calmi pentru a-și depăși starea de nevrozitate, alții trebuie să piardă ca să se simtă vinovați.

Cum poți rezolva această problemă? Explorează-te și înțelege-ți propriile sentimente. Rezolvă-ți problemele interioare.

În ce constă conștiința? În capacitatea de a-ți trăi propriile gânduri, emoții, interese și planuri.

Ucenicul: „Am înțeles că, atunci când leul își apucă prada, fie un iepure sau un elefant, el își folosește toată puterea; Te implor, spune-mi, ce este această putere? ”

Învățătorul: „ În sinceritate, lipsa minciunii înseamnă manifestarea integrității ființei tale, cunoscut din punct de vedere tehnic ca „integritatea funcționării vieții.” Nimic nu este exprimat greștit, nimic nu este irosit. Atunci când o persoană duce acest mod de viață, se spune că este ca un leu; El – un simbol al curajului, al sincerității. El – o persoană divină „. (Suzuki „Zen și cultura japoneză“)

Source :

b17