Cum atragem norocul şi succesul în viaţa noastră: lucruri care funcționează cu adevărat

Fiecare dintre noi a observat că viața noastră este, într-adevăr, formată din dungi albe şi dungi negre. De ce ghinionul și depresia ne înlocuiesc, mai devreme sau mai târziu, fericirea?

De unde vine norocul?

Lumea este foarte simplă, dar şi confuză în acelaşi timp. Cei care nu se îngrijorează, în mod deosebit, de situația lor financiară câștigă la loterie; Cei cărora nu le pasă de aparenţa lor fizică, cuceresc femeile una după alta; Bogătaşii şmecheri reușesc să ocupe cele mai înalte posturi și ranguri sociale.

De ce se întâmplă acest lucru și cum putem atrage norocul? Mecanismul este destul de simplu – trebuie să te îndrepţi, cu ușurință, spre obiectivul tău, fiind sigur de realizarea necondiționată a acestuia.

Dar, desigur, e ușor să înţelegi în teorie acest lucru şi mult mai complicat să-l împlimentezi. În primul rând, trebuie să înțelegem ce este norocul și de unde vine acesta. Norocul este cea mai bună combinație de circumstanțe posibile, într-o situație anumită de viață. Norocul nu va funcționa de sine stătător, pentru că acest animal este foarte timid…

Optimismul – cea mai bună momeală!

Ai remarcat vreodată cât de veseli, satisfăcuţi şi fericiţi sunt oamenii cu adevărat norocoşi? În aşa cazuri oamenii se grăbesc să creadă că prezenţa norocului constant în viaţa acestora este motivul fericirii lor, fără să-şi dea seama că cel mai des norocul este efectul, nu cauza unei vieţi calitative.

Optimismul este cea mai bună momeală a norocului. Imaginează-ţi că lumea înconjurătoare este o oglindă, care reflectă starea ta spirituală. De fapt, lucrurile stau cam aşa în viaţă. Totul depinde de atitudinea ta!

Dacă vezi viaţa fiind tristă, depresivă şi violentă, atunci asta vei primi, într-o formă sau alta de manifestare a acestor lucruri, iar dacă vei trata viaţa cu uşurinţă, deschidere şi umor, atunci nu numai că vei putea trece peste greutăţile vieţii, ci şi vei înţelege, cu adevărat, ce înseamnă să trăieşti o viaţă fericită.

Lumea – invers!

A te învăța cum să fii optimist nu este atât de ușor, mai ales dacă eşti, în mod constant, sub influența societății, urmăreşti știrile, eşti înconjurat de publicitate și alte „informații – gunoi“. Întoarce-ți punctul de vedere invers! Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de a-ţi echilibra starea de spirit.

Această tehnică poate fi aplicată în felul următor – exagerează și dramatizează orice eveniment negativ din viaţa ta, până când nu ţi se pare absurd, ridicol, prostesc și nesemnificativ.

De exemplu, ţi-ai vărsat cafeua peste cămașă, în timpul prânzului, la birou. Oh, ce grozăvie! Această băutură mă va umili în faţa lumii! Cum voi arăta în ochii angajaților, ce vor spune autorităţile? Poate chiar mă vor concedia!… Această situaţie este absurdă și ridicolă. Învaţă-te să-ţi îmbunătățeşti starea de spirit şi să depăşeşti acest gen de micro-momente neplăcute. Pata de cafea nu-ţi va mai părea,atât de mare și înfricoșătoare, după o astfel de atitudine!

Norocul tău e în mâinile tale. Ai grijă de atitudinea şi viziunile tale asupra vieţii şi atunci totul va fi bine. 

Sursa :