Cum arată amanta perfectă pentru un bărbat manipulator, căruia nu-i pasă de nimic

Toate aventurile pe care le trăiește, toate interacțiunile și toate experiențele sunt o reflecție a propriilor dorințe și așteptări egoiste. El vine în viața unei femei pentru a cuceri imediat, pentru a înlocui visurile ei cu emoții străine.

Construiește scenarii manipulatoare, în care nu există loc pentru discuții sincere, pentru echilibru și conexiune emoțională. Nu vrea să se complice cu asumări, cu încredere, cu demonstrații de sinceritate. Vrea să controleze fiecare pas, fiecare decizie.

Nu-i pasă ce simte femeia de alături, ce ascunde în suflet, de ce a acceptat acest rol de amantă. Atât timp cât este cea mai importantă persoană pentru ea, atât timp cât este ascultat, dorit, admirat și așteptat, nu-l interesează alte detalii.

Ea vine în viața lui pentru a-i anula orice eșec, orice neajuns emoțional, orice experiență nefericită avută în raport cu alte persoane. Ea trebuie să-l înțeleagă și să-l accepte așa cum este, cu toate defectele și alegerile proaste.

Cucerește în mod superficial, fără a trece dincolo de aparențe. Spune cuvinte importante, face promisiuni care atrag, se folosește de minciună pentru a impresiona imediat și inventează tot felul de scuze ieftine, atunci când este provocat să-și asume ceva.

Imediat cum femeia a căzut în plasa minciunilor lui, refuză să mai demonstreze ceva. În schimb, are atât de multe pretenții, amenință de fiecare dată că pleacă, se folosește de sentimentele sincere ale femeii pentru a pune presiune.

Ea trebuie să-l facă fericit, așa crede el

Nu este niciodată suficient de potrivită pentru lumea lui. Mereu apar reproșuri și critici, mereu interpretează realitatea, doar pentru a păstra acel atașament toxic, pentru a controla întreaga poveste, pentru a acoperi neajunsurile.

El trebuie să fie cel mai important bărbat, doar atunci poate fi sigur că nu-i sunt remarcate defectele, comportamentele egoiste. Amanta îl iubește dincolo de orice semnal periculos, ignoră adevărul, se preface că nu înțelege, este gata să sufere pentru el.

Ea nu se mai gândește la propriile scopuri, se detașează de oameni dragi doar pentru a-i fi aproape, renunță la tot ce are mai scump de dragul lui. Ea devină o umbră a complexelor unui bărbat care știe doar să judece, să profite.

Nu contează cine este el în realitate, nu contează că are o familie sau că trăiește în minciună. Dacă vine alături, ea este cea mai fericită. Dacă pleacă pentru mai mult timp, îi este dor și face tot posibilul să-l întoarcă aproape.

Este singura care cedează, iartă, susține, trăiește omul și aventura. Rămâne în naivitate și iluzie, acceptă jocul și speră că într-o zi totul se va schimba. Doar că lucrurile nu se schimbă, manipularea rămâne singura realitate.

Atât de multe promisiuni false, atât de multe jocuri ieftine. Dincolo de emoția de moment, există propria demnitate și stare de bine, există limite. Oprirea acestui scenariu toxic este o acțiune firească pentru femeia care se iubește și se respectă.

© De Vorbă cu Tine