Cu o femeie e simplu într-un singur caz: dacă nu e femeia ta

Zici că vrei o femeie frumoasă, dar nu îi spui iubitei cât de frumoasă este. Zici că vrei o soție iubitoare, dar nu îi declari în fiecare zi cât de mult o iubești. Zici că că vrei cu ea pentru toată viața, dar nu prețuiești fiecare clipă petrecută alături. Zică că nu e simplu să o ai. Dar cine a zis că să fii cu o femeie, și mai ales cu o femeie pe care o iubești, e simplu?

Dacă vrei o femeie marionetă, care să te asculte și care să-ți împlinească toate poftele fără să clipească, fii cu ea. Dar în scurt timp te vei plictisi și vei spune că nu e femeia pe care ți-ai dorit-o. Dacă vrei un om fără suflet căruia să nu-i pese de tine, care să nu te susțină niciodată, fii cu el. Dar într-o zi vei spune că nu așa ți-ai imaginat dragostea. Și vei pleca. Dacă vrei o femeie care să nu îți reproșeze un adevăr, care să nu vrea relația voastră mai bună și să stea cuminte într-un colț, fii cu ea. Dar să nu te aștepți ca relația să crească într-o iubire pe toată viața. Pentru că nu este simplu să păstrezi, să iubești responsabil și să lupți pentru dragostea ta. Adevăratele iubiri au fost întotdeauna complicate, în schimb au adus fericire. Pentru că trebuie să înțelegi un lucru: femeia de alături întotdeauna va cere mai mult decât alte femei, pentru că ea te cunoaște cel mai bine și ea e alături în fiecare zi. În schimb tot ea îți va oferi ceea ce nu pot oferi restul femeilor luate împreună.

Cu femeia care îți este alături nu este simplu. Este liniștit, reciproc, frumos, dar nu simplu. Pentru că femeile de felul lor vor ce e mai bun de la relația în care sunt, de la omul pe care îl iubesc, de la anii pe care îi trăiesc împreună. Și dacă ea vrea ceva mai mult, o vrea pentru voi. Și dacă ea reproșează sau cere, o cere pentru viitorul vostru. Iar tu fie corespunzi așteptărilor, fie îți găsești o femeie mediocră și suferi apoi că nu îți ajunge ceva. Dragoste n-o să-ți ajungă. Fericire n-o să ai. E de o mie de ori mai plăcut să lupți pentru dragostea vieții tale decât să primești pe tavă o iubire de ocazie. Și e de o mie de ori mai bine să femeie care știe ce vrea de la voi decât cu una care te va întreba mereu cum să mai iubească și de data asta. Implică-te, iubește practic și responsabil și înțelege că odată ce ea e alături, nimic altceva nu contează.

Cu o femeie e simplu într-un singur caz: dacă nu e femeia ta.