fb

Cu cît mai multă dragoste oferi, cu atît mai multă rămîne

Oamenii sunt împreună atît timp cît ei își doresc acest lucru. Nici datoria, nici onoarea, nici moralitatea nu leagă o persoană de alta.

Cînd o persoană vrea să plece, ea va pleca și de acasă, și de la copii, și de la un invalid pe cale de moarte. Atît timp cît nu își dorește aceasta, ea va rămîne alături de tine.

Cînd o persoană vrea să fie cu tine, nici un neajuns de-al tău nu o va deranja. Atunci cînd o persoană vrea să plece, nici o calitatea de-a ta n-o va împiedica s-o facă.

Indiferent cît de urît și respingător nu ai fi, se va găsi persoană care să te placă. Cît de atractiv și bun nu ai fi, se va găsi persoană care să te respingă.

Nui nimic dacă cineva te-a respins, tu nu devii mai rău sau mai mic și, de fapt, nimic groaznic nu se întîmplă. Persoana care ți se potrivește există undeva și ea te va primi așa cum ești tu.

Dacă cineva te-a aceptat așa cum ești, vă veți despărți o singură dată – dacă nu în viață atunci de către moarte. Prețuiește ceea ce ai, nu regreta de ceea ce vei pierde și nu-ți fie frică să pierzi.

Bucură-te că există o persoană care te luminează. Tu însuși luminează: cu cît mai multă lumină, cu atît mai puțină frică vei avea, cu cît mai puțină frică- cu atît mai puțin întuneric în suflet.

Frunza care dorește să se întoarcă la copac va înota împotriva curentului și va zbura împotriva vintului, dar copacul nu o va accepta să se întoarcă pe creangă.

Cu cît mai mult iubești, cu cît mai multă dragoste oferi – cu atît mai multă rămîne. Dacă, oferind dragoste, simți durere sau ură, înseamnă că i-ai oferit persoanei otravă în glazură de ciocolată. Nu cred că este necesar să ceri recunoștință pentru un astfel de cadou.

Eliberează. Permite persoanei să fie altcineva decît oglinda dragostei tale – cu atît mai mult dacă că este chiar așa. Să te dizolvi în persoana iubită este un talent rar, dar și un blestem rar. Fii tu însuți, fi demn, uită de frică – oricum într-o zi se va întoarce. Dar nu astăzi.

Crede. Ai încredere. Încălzește. Mulțumește. Nu te gîndi la ceea ce poate fi – gîndește-te doar la ceea ce e aici și acum, în foc și în apă. Sub stele.

Pleacă înainte ca de la dragostea voastră moartă să înceapă a mirosi a hoit. Vino înainte ca dorința să se transforme într-o obsesie.

Ceea ce este cumpărat cu bani valorează doar material. Ceea ce este implorat, plîns, luat și furat, ți se va lua înapoi din plin. Ceea ce este dat cu bună-credință, din inimă este de neprețuit.

Cum să recunoști acea persoană? E foarte simplu. Tu îi vei merge în întîmpinare și vă veți ciocni în mjlocul drumului. Ea nu va ști. Tu nu o vei chema. Voi v-ați întîlnit. Și unde nu ați merge mai departe, acum sunteți pe drumul corect.