– Cu ce a început totul? Oare tu nu știi cu ce se începe o dragoste puternică și pe viață? Cu un fleac

Nu iubirile mari sunt cele care ne fac să înțelegem lucrurile mici, dar momentele ne fac să trăim acele iubiri mari. Trăim vibrația unui sărut, căldura unei îmbrățișări, fiorul unei atingeri sau valaorea unui cuvânt și ne îndrăgostim. Luăm drept etalon acel sărut, acea îmbrățișare sau acel cuvânt și le punem în suflet pe fiecare. Cei pe care îi iubim devin eroii noștri, creatori și zei. Devin oamenii pentru care vrem să trăim. Începuturile niciodată nu au fost pline de explozii emoționale sau revelații. Începuturile au vrut mereu să ne dăm seama cât de mult contează detaliile, chiar și fleacurile.

O vezi pe stradă. Îl remarci într-un local. O saluți la o petrecere. El stă alături de tine la cinema. Ea e prietena ta de mult timp. El ți-e antipatic. Dar vine clipa, secunda în care totul se schimbă. Vă apropiați de la un fleac. Fie că ei i-au căzut pe jos cărțile, fie că ospătarul a încurcat comanda în acel local, fie că te-a servit cu pop corn la cinema. Apoi totul devine parte din tot întregul pe care îl veți numi apoi simplu: dragoste.

Nu te aștepta la momente magice atunci când întâlnești dragostea vieții tale. Magia vine după asta, când transformați un simplu moment în ceva frumos. Nu încerca să vrei de la celălalt gesturi orbești, unice ca să-ți dai seama că te prețuiește. La început micile detalii dau valoare efectului de îndrăgostire. La început ambii habar nu aveți cât de mult veți însemna unul pentru celălalt. Așa că triți momentele, trăiți și fleacurile, trăiți și lăsați-vă uneori duși de val. Uneori doar așa e posibil să ajungi la oceanul pe nume dragoste.

– Cu ce a început totul? Oare tu nu știi cu ce se începe o dragoste puternică și pe viață? Cu un fleac. – citat cu autor anonim. 

Foto: oncewed.com