Cu cât o femeie este mai fericită, cu atât ea mai simplu se îmbracă

Multe persoane sunt obsedate de branduri, cheltuind sume șocant de mari pe niște haine a căror calitate nici nu merită.

Psihologii și oamenii de știință au făcut o constatare destul de neașteptată în acest sens. S-a constatat: cu cât este o persoană mai fericită, cu atât ea se îmbracă mai simplu. Acest studiu a fost posibil datorită unor cercetări despre nivelul de fericire a oamenilor în lume.

Care sunt țările cele mai fericite?

În topul celor mai fericite țări au intrat Norvegia, Danemarca, Islanda, Elveția, Suedia și Australia.

Ce au în comun aceste țări, în afară de un nivel de trai ridicat și niște specialiști înalt calificați aproape în toate domeniile? Dacă te vei uita la oamenii din aceste țări, îți vei da seama că ei sunt îmbrăcați foarte simplu.

Băștinașii au o atitudine destul de neutră față de branduri. Nu îi vei vedea pe ei îmbrăcați în haine de la Chanel sau cu genți de la Louis Vuitton.

Țările care dictează noile tendințe în modă se află foarte jos în lista țărilor cu un nivel înalt de fericire a populației. Astfel, Franța se află pe locul 32, iar Italia, care este faimoasă prin brandurile sale, se află pe locul 50.

De ce se întâmplă acest lucru?

În țările unde populația este fericită, oamenii nu se preocupă de stilul personal. Pentru ei criteriul după care se ghidează când cumpără o haină – este confortul.

Paradoxul este că femeile din acele țări nu se simt mai puțin fericite dacă nu merg la muncă în pantofi cu toc și cu o coafură ideală. Iar bărbații de acolo nu se simt mai puțini fericiți pentru că femeile lor nu arată ca niște modele 24 de ore la rând.

Pur și simplu, locuitorii acestor țări înțeleg care este adevărata valoare a lucrurilor. Această valoare cu siguranță nu constă în rochii mulate pe corp și în pantofi. Aceste persoane nu au nevoie ca lucrurile materiale să le înfrumusețeze viața. Ea este în sine pentru ei frumoasă.